YURTHABER

Hakkari
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İş-Kur’dan engelli ve eski hükümlülere destek

Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, engelli ve eski hükümlülere sağlanan desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.Müdür Kızılkaya, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca engellilerin ve eski hükümlülerin özellikler kendi işlerini kurmalarına ve engellilerin işe uyumlarını ve mesleki eğitimlerini amaçlayan projelere kaynak sağlamak amacıyla ’Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun Çalışma Usul ve Esasları’ hakkında yayımlanan genelge kapsamına alındığını söyledi.

İş-Kur’dan engelli ve eski hükümlülere destek

Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, engelli ve eski hükümlülere sağlanan desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Müdür Kızılkaya, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığınca engellilerin ve eski hükümlülerin özellikler kendi işlerini kurmalarına ve engellilerin işe uyumlarını ve mesleki eğitimlerini amaçlayan projelere kaynak sağlamak amacıyla ’Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyonun Çalışma Usul ve Esasları’ hakkında yayımlanan genelge kapsamına alındığını söyledi. Kızılkaya, “2018 yılı içerisinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvuruda bulanan eski hükümlülerden şartları uyan 7 engelli ve 16 eski hükümlü olmak üzere toplam 23 vatandaşımızın projeleri kabul edildi. Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlerin kendi işlerini kurmasına ve engellerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. Engelli ve eski hükümlü hibe projelerine başvuruda bulunmak isteyenlerin, konuya ilişkin detaylı bilgi edinmek isteyenler, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde çalışan iş ve meslek danışmanlarıyla iletişime geçebilirler veya www.iskur.gov.tr sitemizin duyurular sayfasında takip edebilirler. Eski hükümlü ve engelli vatandaşlarımızın İş-Kur’a kayıtlarını yapmalarını, bireysel iş arayan kayıtlarını yapmak isteyenlerin de www.iskur.gov.tr internet adresinden yapabilirler. İş-Kur; kamu ve özel sektör iş ilanları, engelli ve eski hükümlü projeleri ve kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, müdürlümüzdeki iş ve meslek danışmalarıyla iletişime geçebilirler” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler