Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu tarafından istihdam konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Şerafettin Küçük katılımcıları iş başı eğitim programları, İşkur’un görevleri, il istihdam ve mesleki eğitim kurulu, TUİK verileri, aktif- pasif istihdam hizmetleri, UMEM projesi ve beceri çalışmaları, işbaşı eğitim programları, işbaşı eğitim programlarına katılma şartları, işbaşı eğitim programlarından hangi işveren faydalanabilir, işbaşı eğitim programlarının süresi, iş arayanlar, açık işler, işe yerleştirmeler, kayıtlı işgücü ve işsizler, konularında bilgilendirdi.
Küçük konuşmasında Tekirdağ genelinde Ocak-Ekim ayları arasında normal 23650, Özürlü 1007, Eski hükümlü 51 ve Bakanlar kurulu kararıyla 39 vatandaşın iş aradığını belirterek kayıtlı iş gücünün 46472, kayıtlı işsiz sayısının da 29322 olarak açıkladı.
Toplantıya Kaymakam Tamer Orhan, Belediye Başkan Yardımcısı Birol Alagöz, Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Altayoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
ME-
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz