İzmir merkezli Aydın, Antalya ve Denizli'de, terör örgütü PKK'nın çatı kuruluşu terör örgütü KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.
Türkiye genelinde terör örgütü KCK'ya yönelik olarak, belirlenen adreslere çok sayıda polisin katılımıyla eşzamanlı operasyon düzenlendi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de sabah saatlerinde, aralarında BDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu ikisi kadın 11 şüpheliyi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlıların terör örgütü PKK’nın Kandil kırsalıyla iletişim kurduğu, aldıkları talimatları terör örgütü KCK'ndakilere aktardığı ileri sürüldü. Bu arada İstanbul ve Adana’da düzenlenen KCK operasyonları kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan iki kişi de İzmir’de yakalanarak İstanbul’a gönderildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz