YURTHABER

Kapat

İzmit’te 13 Bin 204 İşyeri Bulunuyor

İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Erdoğan Alkan’ın verdiği bilgiye göre 2011 yılı sonunda 12...

İzmit’te 13 Bin 204 İşyeri Bulunuyor

İzmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Erdoğan Alkan’ın verdiği bilgiye göre 2011 yılı sonunda 12 bin 328 olan işyeri sayısı 2012 yılında 876 artarak 13 bin 204 adete ulaştı.

Erdoğan Alkan, geçtiğimiz yıl yapılan istatistik analizler sonucunda 10 bin 890 işyerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldığını, 600 esnafın ise müracaatlarının değerlendirme aşamasında olduğunu da belirterek, "Ruhsat verilememenin nedenleri arasında işyeri iskanı, itfaiye raporu, kat mülkiyet kanununa göre vatandaş şikayetleri, havalandırma sistemlerinin bulunmaması gelmektedir. 2011 yılında ruhsatlı işyeri sayısı oranı yüzde 77.4 iken 2012 yılında bu oran yüzde 82,5’e yükselmiştir. 2013 yılı hedefimiz ise ruhsatlı işyeri oranını en az yüzde 90’a ulaştırmaktır” dedi.

Alkan, 2012 yılında ruhsatlandırılan işyerlerinden 1 milyon 301 bin TL gelir tahsil edildiğini de söyledi. İzmit’te örnek işyeri belgesi uygulaması başlattıklarını da anlatan Ruhsat ve Denetim Müdürü Erdoğan Alkan” Kenttin dört bir yanında işyeri denetimlerimiz devam etmektedir. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı olamayan esnaflardan bir an önce ruhsat almalarını, aksi halde işyerleri mühürlenerek ticaretten men edileceklerdir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat