İZMİT İzmit'te Bekirdere Mahallesi'nde pazartesi günü sabaha karşı araçların yakılmasıyla başlayan kundaklama olayları, daha sonra 28 Haziran'a kadar Kadıköy, Tavşantepe ve yeşilova mahalleleri'nde her gece devam etti. bu süre içinde kundaklanan araç sayısı 14'ü bulurken, bir ev de kısmen zarar gördü.
Kentteki araç sürücülerinin uykularını kaçıran kundaklama olayları üzerine yoğun önlemler alan polis ekipleri, bu sabaha karşı Yeşilova Mahallesi Biberiye Sokak'ta yine bir aracı yakmaya çalışan Mustafa Y.'yi suçüstü yakalandı. Şüphelinin geçen yıl mesire yeri İzmit Kent Ormanı'nda bir kulübeyi yaktığı, bunun sonucunda da yaklaşık 10 hektarlık ormanlık alanın tahribine neden olduğu anlaşıldı. Bu kişinin jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra, sevkedildiği adliyede denetimli serbestlik yasasından yararlanarak serbest bırakıldığı belirlendi.
Mustafa Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz