YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Balon Uçurdular

Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen kadınlar, ellerindeki balonları havaya bırakarak...

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Balon Uçurdular

Samsun'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen kadınlar, ellerindeki balonları havaya bırakarak kadına yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Samsun Valiliği koordinatörlüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda bir etkinlik düzelendi. Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un da katıldığı etkinlikte açıklamalarda bulunan Kadın Dostu Kentler Projesi Samsun İl Koordinatörü Ruşen Ayaz, ”Kadınlara karşı ayrımcılığın kaldırılmasını, ailede, toplumsal yaşamda, eğitimde, istihdamda ve siyasette demokrasinin olmazsa olmaz kriteri olan kadın-erkek eşitliğinin çağdaş koşullara uygun şekilde yasal temele dayandırılmasını ve uygulamaya geçirilmesini, kadına yönelik ekonomik, fiziksel, sözlü, cinsel ve psikolojik şiddete son verilmesini, yasal haklarını kullanmalarında karşılaştıkları engellerin kaldırılmasını istiyoruz." dedi.

Daha sonra konuşan Vali Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, "Hep güzelliklerin, mutlulukların olduğu, çok güzel renkler olan kadınların mutlu olduğu bir dünya istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kadınlar, havaya balon bırakarak kadına yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekti. Ayrıca etkinlikte çalınan hareketli müzikler eşliğinde kadınlar bol bol dans etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler