YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karşıyaka’ya Bir Kültür Merkezi Daha Geliyor

Karşıyaka’nın kültür yolculuğu yeni tesislerle devam ediyor. Yeni Girne’de projelendirilen Sosyal ve Kültürel Tesisin temeli...

Karşıyaka’ya Bir Kültür Merkezi Daha Geliyor

Karşıyaka’nın kültür yolculuğu yeni tesislerle devam ediyor. Yeni Girne’de projelendirilen Sosyal ve Kültürel Tesisin temeli 14 Mayıs Salı günü atılıyor.

İzmir’in en büyük konser salonlarından birini daha Karşıyaka’ya kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Belediye olarak biz kültür ve sanat merkezi yaptıkça, halkımız daha fazlasını istiyor. Talep arttıkça, biz yenilerini yapmaya devam edeceğiz. Karşıyaka’ya da bu yakışır” dedi.

9 YILDA 10 KÜLTÜR MERKEZİ

Yeni Girne Bulvarı üzerinde projelendirilen Sosyal ve Kültürel Tesis ile Karşıyaka Belediyesi 9 yıl içinde 10. kültür ve sanat merkezinin de temelini atmış olacak. 3’ü 2009’da yaşanan bölünme sonrasında Bayraklı’da kalan kültür ve sanat merkezleri içinde en büyük konser salonuna sahip olacak tesis iki ayrı bölümden oluşacak.

Sosyal tesis olarak planlanan ilk bölümde meslek ve sanatsal kurslar düzenlenmek üzere beş ayrı salon bulunacak. Çalışanlar için ofisler ile bir de yemekhane yer alacak. İkinci bölüm ise konser ve tiyatro sahnesi yer alacak. 241 metrekarelik dev salon 750 seyirci kapasitesine sahip olacak. Ayrıca sanatçılar için giyinme odaları ve ofisler de bulunacak.Karşıyaka Belediyesi 10. kültür ve sanat merkezi Yeni Girne Konser Salonu’nun temelini 14 Mayıs Salı günü saat: 10.30’da düzenlenecek tören ile atacak.

Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi’nin 2013 yılı açılış programı içinde yer alan Ahmet Piriştina Kültür Merkezi de, merhum Belediye Başkanı Piriştina’nın ölümünün 9. yıldönümü olan 15 Haziran Cumartesi günü açılacak. Yine, Karşıyaka Çarşı’da yapımı bitme aşamasına gelen Çarşı Tiyatro’nun da yaz sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler