YURTHABER

Samsun
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kavak’ta şantiye binası fabrika oluyor

Kavak Belediyesi, şantiye binasını fabrikaya dönüştürme kararı aldı.

Kavak’ta şantiye binası fabrika oluyor

Kavak Belediyesi, şantiye binasını fabrikaya dönüştürme kararı aldı. Başkan Sarıcaoğlu, “Benim için şantiye değil gençlerimiz önemli” dedi.
Daha fazla gence iş imkânı sağlamak isteyen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçe merkezinde 5 bin metrekare alana kurulu belediye şantiye binasını gençlere istihdam kapısı olsun diyerek tekstil fabrikasına tahsis etti.
Göreve geldiği 2004 yılından buyana işsizlikle mücadele ettiğini ve bu sorunu açmak için girişimcileri ilçeye davet ettiklerini anlatan Başkan Sarıcaoğlu, “Yıllar süren bu çalışmaların meyvesini yatırım olarak aldık ve bugün geldiğimiz noktada Organize Sanayi Bölgemizde yüzde yüz oranında bir doluluk var. Bölgede kurulu 26 fabrika hem ekonomiye katkı veriyor hem de 600 dolayındaki gencimize iş sağlıyorlar” diye konuştu.
Bundan sonra ki önceliklerinin Kavak 2. Etap Organize Sanayi Bölgesini (OSB) hayata geçirerek bölgedeki işsizlik oranını sıfıra indirmek olduğunu kaydeden Sarıcaoğlu, yeni OSB için 500 dönümlük bir alan üzerinde çalışmalara devam ettiklerini anlattı. Üreten ve istihdam sağlayan yatırımcının her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Sarıcaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kavak’ta göreve geldiğimizde ilk olarak işsizlikle savaş başlattık. Bunun için gerçekten büyük mücadeleler verdik. Girişimcilere yaptığımız tanıtımlar, davetler ve sağladığımız desteklerle 5 yıl içinde Organize Sanayi Bölgemizde tam doluluk hedefine ulaştık. Şu an 2. Etap OSB için çalışmalar devam ediyor en kısa sürede de tamamlanacak. Ama bu süreçte de yatırımların sürmesi ve daha çok insanlarımıza iş imkânı amacıyla 19 Mayıs Mahallemizdeki belediye şantiye binamızı bir tekstil firmamıza tahsis ettik. Bizim için önemli olan gençlerimize iş ve aş imkânı sağlamak. Alınan bu karar ile 250- 300 insanımız daha işe ve ekmeğe kavuşmuş olacak.”

Kavak’ta şantiye binası fabrika oluyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler