İzmir'de nevruzdan önce Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 25 kişiden 13'ü daha tutuklandı.
Nevruz kutlamalarından önce terör örgütü KCK'ya yönelik düzenlenen Şafak Operasyonu'nda 37 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında kadınların da bulunduğu zanlıların, örgütün sözde gençlik yapılanmasını oluşturduğu ve nevruz kutlamaları sırasında eylem hazırlığı içinde oldukları belirlenmişti. Zanlılarla çok sayıda molotof kokteyli, el yapımı bomba ve havai fişekler ele geçirilmişti.
İzmir'de çok sayıda bombalı saldırı, korsan gösteri, araba kundaklama, terör örgütü propagandası yapmak suçlarına karıştığı ileri sürülen zanlılardan 12'si dün adliyeye gönderilmiş 6'sı çocuk 10 kişi tutuklanmıştı. İşlemleri tamamlanan 25 kişi, adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye gönderilen 25 zanlıdan 13'ü tutuklandı, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz