Antalya Kepez Belediyesi, Gazi Bulvarı’nın, Düden Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı arasındaki 80 bin metrekarelik bölümünü güzelleştirecek. Su havuzları ve çiçek bahçelerinin yer alacağı projenin ilk etabı tamamlandı. Çalışmaların 2012 yılının ilk çeyreğinde bitirilmesi hedefleniyor.
Gazi Bulvarı’nın sınırlarındaki bölümünü güzelleştirme projesinin 2. etabı, Düdenbaşı Kavşağı ile Demokrasi kavşağı arasındaki 80 bin metrekare alanda başlıyor. Bulvarın projesinin tamamlanmasının ardından 2. etabının ihalesi yapıldı. Projeyi bulvara uygulayacak olan firma ile yer teslimi sözleşmesi de imzalandı. Söz konusu çalışma kapsamında Hal Kavşağı bölgesine 3 adet havuz, 80 bin metrekarelik alanda kaldırım çalışması ve yürüyüş parkuru yapılacak. Bulvarın, yerleşimin yoğun olduğu bölümlerine ise açık hava spor aletleri ve çocuk oyun grupları konulacak.
Yine burada pergolelerin yer aldığı dinlenme alanları oluşturulacak. Bulvarın, Teomanpaşa Mahallesi’ndeki kısmına ise basketbol sahası yapılacak. Bulvar boyunca 80 bin metrekarelik alana oya ağacı ve turunçgil fidanı dikilecek.
Görsel zenginliği olan muhteşem bir proje ile Gazi Bulvarı’nı, Antalya’ya yaraşır hale getireceklerini belirten Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Düden Kavşağı ile Demokrasi Kavşağı arasında yapacakları peyzaj çalışmasıyla bölgedeki görüntü kirliliğini ortadan kaldıracaklarını söyledi.
Bulvara estetik bir kimlik kazandırırken, bölgede oturan vatandaşların her türlü sosyal aktivite ihtiyaçlarının da karşılanacağını ifade eden Tütüncü, “Bulvarda şahane bir yeşil alan düzenlemesi yapacağız. Şehrimize gelen misafirler bu bulvarı kullanıyor. Bu nedenle Antalyamızı, Kepezimizi en güzel şekilde göstermek için Gazi Bulvarı’nı güzelleştirmemiz lazım.” dedi.
PROJENİN İLK ETABI TAMAMLANDI
Gazi Bulvarı’nı güzelleştirme projesinin ilk etabı, Düden Kavşağı ile Çallı Kavşağı arasındaki yaklaşık 2 kilometrelik alanda gerçekleştirildi. Bu bölümde, trafiği rahatlatmak ve çevredeki binalara ulaşımı sağlamak amacıyla iki yönlü yol, cep otoparkı, refüj, iş merkezlerinin önüne kaldırım ve yeşillendirme çalışmaları yapıldı. Çalışma çerçevesinde 6 bin 700 metre bordür taşı döşendi, iki yönlü yola sıcak asfalt döküldü ve refüje Antalya’nın simgesi olan turunçgil fidanları dikildi.
Çevre yolu yeşil kuşak projesi çerçevesinde, bulvarın kuzeyindeki eskiyen, hizmet veremez hale gelen parklar da, tadilat çalışması ile yeniden düzenlendi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz