YURTHABER

Konya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Komgıda Hayvancılık Ve Bakliyat Tesisleri Açıldı

Kombassan Holding şirketlerinden Komgıda A.Ş.’nin yeni yatırımı 'damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve bakliyat tesisleri' törenle...

Kombassan Holding şirketlerinden Komgıda A.Ş.’nin yeni yatırımı 'damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve bakliyat tesisleri' törenle açıldı.

Konya merkezli Kombassan Holding’in gıda alanında faaliyet gösteren şirketlerinden Komgıda A.Ş.’nin, yaklaşık 18 milyon TL’lik yatırımla kurduğu hayvancılık ve bakliyat tesisleri Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesindeki “Gıda Şehri”nde törenle açıldı.

Konya ve Karaman protokolünün bir araya geldiği törende konuşan Komgıda Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, mevcut kapasitesi günde 270 ton makarna, 500 ton irmik, 250 ton un olan, Golda ve Melda markaları ile makarna, un, irmik ve bisküvi üretimi gerçekleştiren fabrikalarının, bakliyat alanında yaptığı yeni yatırımla İç Anadolu bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan bakliyat tesislerini de üretim portföyüne dahil ettiğini söyledi. Demiröz, 7 bin 500 metrekarelik kapalı alanda kurulu olan bakliyat tesislerinde, saatte 5 ton fasulye ve 5 ton mercimek işlenebileceğini söyledi.

“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şan, konuşmasında, Kazımkarabekir ve Karapınar'daki tesislerde ilk etapta bin 700 damızlık süt sığırı barındırıldığını, kademeli olarak bu sayıyı 3 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Şan, “Önümüzdeki dönemde ilk etapta süt işleyen firmalara soğutulmuş süt tedariki planladığımız tesislerde, müteakip safhalarda, damızlık hayvan üretimi, et besiciliği, süt işleme üniteleri gibi faaliyetleri de hedeflemekteyiz. Ayrıca İç Anadolu bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan ve yıllık yaklaşık 34 bin ton üretim ve paketleme kapasitesine sahip bakliyat tesislerimizin faaliyete geçmesiyle bölge tarımının gelişimine de önemli bir destek sağlamış olacağız. Ayrıca tesislerimizin ekonomimize kattığı değer yanında bölge insanımıza sağlayacağı istihdam da bizler için büyük bir sevinç kaynağı olacaktır” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve AK Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı’nın konuşmalarının ardından Karaman Valisi Murat Koca’nın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, tesislerin açılışını kurdelesini kesti.

Komgıda A.Ş., Karaman'ın Kazımkarabekir ve Konya'nın Karapınar ilçelerinde yapılan yatırımla, 22 bin metrekaresi kapalı ve yarı açık olmak üzere toplamda 320 bin metrekare alana kurulu hayvancılık tesislerinde, bin 700 baş damızlık süt sığırı ve bin 600 dekar alanda yem bitkisi yetiştiriciliği gerçekleştirecek. Önümüzdeki günlerde damızlık hayvan sayısını kademeli olarak 3 binin üzerine çıkarmayı hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler