Muş'un Hasköy ilçesinde, İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen 'Neyleyim Ney'i Ya Mevlana' adlı proje ile 6 ay boyunca öğrencilere müzik eğitimi verildi. Öğrenciler, proje kapsamında Konya’ya gidip Mevlana’nın türbesini ziyaret edecek.
Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Sıddık Yalçın, müziğe yatkın olan öğrencileri seçtiklerini ifade etti. Yalçın, "Köylerden ve kırsal kesimden müziğe yatkın olan öğrencilerimizin kendilerini daha iyi geliştirmesi için böyle bir proje hazırlamayı uygun gördük. Bu düşüncemiz öğretmenlerimiz tarafında desteklendi. Müzik öğretmenimiz tarafından kurs verilmeye başlandı. Şimdi emeğinin karşılığını almak için Mevlana diyarına gidiyoruz." dedi.
Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ceylan Kızılarslan da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği 'Neyleyeyim Ney’i Ya Mevlana' projesine herkesin emeğinin çok geçtiğini ifade ederek, "Bu proje kapsamında bir gezi düzenleniyor. Bu gezide Mevlana türbesi gezilecek işte asıl neyin kopup geldiği mekânlara gidilecek ve üniversiteler gezilecek.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz