Antalya’nın Korkuteli ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Kurban Bayramı öncesinde kurban kesimi ile ilgili kurban kesim kursu açılacak.
Önümüzdeki hafta içerisinde açılacak olan ve üç gün devam etmesi planlanan kurs boyunca, küçükbaş hayvan kesimi ve derisinin yüzümü ile ilgili bilgiler verilecek. Kursun öğreticiliğini kasap Salih Yörük'ün yapacağını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Harun Topay, “Kurban Bayramı’nda kesim işini yapabilen sınırlı sayıda vatandaş bulunuyor. Sıra beklemek istemeyen vatandaşlar ise kendi kurbanlarını bildikleri kadarı ile kendileri kesmek için çabalıyor. Ancak bunun sonucunda da istenmeyen yaralanmalar meydana gelebiliyor. Biz bunun önüne geçmek amacıyla, ilçemizde kasaplık sanatını iyi bilen bir öğretici gözetiminde kurban kesme kursu vermeyi amaçlıyoruz. Üç gün sürecek olan kurs ile vatandaşlar başkasına ihtiyaç duymadan kurbanlıklarını kesebilecekler” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz