YURTHABER

Kocaeli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KOÜ'de Avrupa Kredi Transfer Sistemi Çalışmaları

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) eğitimde uluslararası akreditasyon süreci kapsamında, Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketi alabilme çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ) eğitimde uluslararası akreditasyon süreci kapsamında, Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketi alabilme çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.

KOÜ'den yapılan yazılı açıklamada, 2009 yılından bu yana eğitimde uluslararası akreditasyon sürecinin başlatıldığı ve bu sürecin ilk basamağı olan 'Diploma Eki Etiketi' aşamasının 2011 yılında başarı ile tamamlandığı bildirildi.

Açıklamada, eğitimde yeniden yapılanma ve kalite sürecinin hem mezunlara hem de yüksek öğretim kurumlarına sağladığı tanınırlık ve şeffaflıkla vazgeçilmez bir parçası olarak kabul edilen Diploma Eki'nin Avrupa Komisyonu tarafından tescillenmesinin üniversite için gurur kaynağı olduğu ve AKTS etiketi müracaatı için çalışmaların hız kazandığı ifade edildi.

-AKTS Etiketi-

AKTS Etiketi, bütün lisans ve yüksek lisans programlarında AKTS'yi doğru bir şekilde uygulayan yüksek öğretim kurumlarına Avrupa Komisyonu tarafından verilen, kurumun prestij ve kalitesini arttıran ve verilen eğitimin Avrupa'da tanınabilirliğini gösteren bir belgedir.

Uluslararası ölçütlere göre değerlendirilerek verilen AKTS Etiketi yüksek öğretim kurumunun kalitesini ve saygınlığını artırır, kurumlara uluslararası güvenilirlik sağlar, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğinde referans olan temel öğedir. AKTS etiketi başvuruları her yıl ilan edilen zamanda Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı bünyesindeki Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'na (Ulusal Ajans) yapılır. Ulusal Ajans tarafından düzenlenen ve bağımsız AKTS uzmanlarınca gerçekleştirilen ulusal değerlendirmeden sonra uygun görülen başvurular, Avrupa Eğitim Komisyonu'na iletilir ve nihai karar Avrupa komisyonu tarafından verilir.

Muhabir: Necdet Doğruyol

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler