YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köy Okulu Öğrencilerini Sevindirdiler

Zonguldak’ta kuaförlük bölümü öğrencileri gittikleri köy okulunda okuyan kız öğrencilerin saçlarını kesip fön çekti. Hayatlarında...

Köy Okulu Öğrencilerini Sevindirdiler

Zonguldak’ta kuaförlük bölümü öğrencileri gittikleri köy okulunda okuyan kız öğrencilerin saçlarını kesip fön çekti. Hayatlarında ilk kez fönle tanışan öğrenciler ise ilgiden memnun kaldı.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi'nde okuyan kız öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Zonguldak’ın Beycuma beldesine bağlı Karapınar İlkokulu’na gitti. Önlüklerini giyip makaslarını ellerine alan Kuaförlük Bölümü öğrencileri ise, gönüllü ilköğretim öğrencilerine kuaförlük yaptı. Minik öğrenciler, saçlarını kesen ablalarına teşekkür etti.

Kız Meslek Lisesi öğrencilerini toplum hizmeti olarak köy okuluna getirdiklerini belirten okul öğretmenlerinden Sibel Orpak ise, bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kız Meslek Lisesi'ni küçük öğrencilere tanıtarak gelecekte meslek sahibi olmalarını istediklerini vurgulayan Orpak, şöyle konuştu:

"alanlarımızın hem tanıtımı hem de kızlarımızla birlikte hizmet verebilmek amacıyla gönüllü olan öğrencilerimizin saçlarına bakım yapmak istedik. Saçlarını bakım ve temizlik amaçlı kesiyorlar. Yardımlaşma duygusunu kazandırmak, sosyal yardımlaşmayı ve hizmet verebilmeyi küçük yaşlarda alışkanlık haline getirebilmek için bu ‘Kardeş Okul’ projesini sürdürüyoruz. Burada danışman öğretmen olarak çocuklarımla Eylül ayından bu yana bu çalışmanın içerisindeyim.”

Okulun Kuaförlük Bölümü Öğretmeni Hafize Şirin Furunci, “Öğrencilerimle birlikte buradaki sevimli öğrencilerimize yardımcı olacağız. Saç bakımı, tırnak bakımı, saç örgüsü konusunda öğrencilerimizi güzelleştireceğiz. Hem buradaki hijyen konusunda, bakım konusunda çocuklarımızı daha iyi nasıl düzenli olmaları konusunda bilgilendireceğiz. Onlara da mesleğimizi tanıtma amaçlı güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum” dedi.

Kuaförlük Bölümü öğrencisi Öykü Akçay da Zonguldak Kız Meslek Lisesi Saç Bakımı ve Güzellik alanı öğrencileri olarak buradaki kardeşlerini ziyarete geldiklerini belirterek "Kardeşlerimizi ziyarete geldik. Onlara saç ve tırnak bakımında eşlik edeceğiz. Bu gün onlarla güzel bir vakit geçireceğiz. Hem kendi adımıza hem de okul adına güzel bir faaliyette bulunmuş olduk. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Abla kardeş öğrenciler saç kesimi sonrasında ise birlikte eğlenceli vakit geçirdi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler