Birliğin yaptığı çalışmalarından alınan bilgilere göre, "Kuzucu-Zeybekler-Kocayer-Sarılar (KKN 12) köyleri yolunda kullanılmak üzere yama malzemesi alımının Birlik İhale Yönetmeliğinin 20. maddesine göre fatura karşılığı ile yapılması konusu görüşüldü ve asfalt yama malzemesinin fatura karşılığı ile alınmasına oybirliğiyle karar verildi.
Kocayer Köyü sulama suyu tesisinde kullanılmak üzere çimento alımının Birlik İhale Yönetmeliğinin 20. maddesine göre fatura karşılığı ile yapılması konusu görüşüldü ve çimentonun fatura karşılığı ile alınmasına oybirliğiyle karar verildi.Kocayer Köyü, köy mezarlığına namazgâh ve çevre düzenlemesi yapılabilmesi için gerekli malzemenin Birlik İhale Yönetmeliğinin 20. maddesine göre fatura karşılığı ile tedariki konusu görüşüldü ve mezarlığın namazgahına gerekli malzemenin fatura karşılığı ile alınmasına oybirliği ile karar verildi.Doğlu Köyü Muhtarlığının 16.06.2011 tarihinde vermiş olduğu dilekçeye istinaden köyün sulama için 200 m. 6 inç. çelik boru ve vana alımlarında kullanılmak üzere 2,000 TL nakdi yardım yapılması oybirliği ile karara bağlandı.Takanli Köyü elektropompaj sulama tesisi yapımı ve 426 metre çelik boru alımı işinin Birlik İhale Yönetmeliğinin 19/b maddesine göre doğrudan temin yolu ile yaptırılması konusu görüşüldü. Encümen, sözkonusu işin doğrudan temin yolu ile yaptırılmasına karar verdi.
Çevlik Köyü Muhtarlığının 06.07.2011 tarihinde vermiş olduğu dilekçeye istinaden köyün sulama suyu hattı tadilatı için 1.000 TL nakdi yardım yapılması oybirliği ile karara bağlandı. Doğançay Köyü’ne 3 km’lik birinci ve ikinci kat asfalt yapımı kabul edilmişti. Alınan kararda isim benzerliği sebebiyle Doğlu Köyü olması gereken işin adı Doğançay olarak yazıldığı ilgili işe dair Mersin İl Özel İdaresi yatırım programında Doğlu Köyü’nün yer alması ile anlaşılmıştır. Bu kararda adı geçen köy isminin Doğançay Köyü yerine Doğlu Köyü olarak düzeltilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tece’de fidancılık faaliyetlerinde bulunan Cemre Tarım fide ve fidan üretim tesislerine, şeftali üreticiliği yapan Tepeköy çiftçileri için teknik bir gezi düzenlendi.Şeftalinin yaygın olarak yetiştirildiği Tepeköylü çiftçilerin teknik gezide en çok dikkatini çeken konu ise doku kültürü ile üretim yöntemi oldu. Bu yöntemle kuracakları şeftali bahçesi tesislerinden hem virüsten ari hastalıksız fidanlar dikebilecekleri, hem de 2,5 yılda klasik anaçlı dikilen çeşitlerden daha fazla ürün alınabileceğini bu yöntemin çok cazip olduğunu öğrendiler. Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) kapsamındaki ‘Gelir Getirici Projeler’ çerçevesinde 11 koyun üreticisi için alınan 176 koyun ve 11 koç dağıtımı yapıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz