YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kürşad Tüzmen adaylıktan çekildi

Futbolda 27 Şubat'ta Ankara'da yapılacak Seçimli Olağasüstü Genel Kurul'da başkan adayı olduğunu açıklayan Devlet eski...

Futbolda 27 Şubat'ta Ankara'da yapılacak Seçimli Olağasüstü Genel Kurul'da başkan adayı olduğunu açıklayan Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen, adaylıktan çekildiğini açıkladı.
20 Şubat Pazartesi günü saat 17.00 itibariyle sona eren adaylık süresinin son anlarında müracaatını yapan Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen, adaylıktan çekildiğini açıkladı. 27 Şubat'taki seçimde TFF Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen, adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Tüzmen, yaptığı yazılı açıklamada, UEFA ve FIFA yetkilileriyle bazı görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve adaylıktan çekilmesinde bu görüşmelerin etkili olduğunu ifade etti.
UEFA ve FIFA yetkilileriyle, Türkiye'deki spor kulüplerinin taleplerini orta noktada buluşturmanın çözümsüz gibi göründüğünü vurgulayan Tüzmen, ''Bu yüzden gündemi daha fazla işgal etmenin bir anlamı yok. Şu an konu, çözümsüzlük noktasında. Bu açıdan katkı sağlayabileceğime inanmıyorum. Bu yüzden de adaylıktan vazgeçiyorum.'' dedi.
Bu arada eski basan Tüzmen, bir televizyon kanalına yaptığı telefon bağlantısında, Yıldırım Demirören'in şike meselesiyle ilgili ''puan silme ve küme düşürmenin olmayacağı'' vaadinin hatırlatılması üzerine ise ''O, Demirören'in kendi açıklaması. Bunu ona sormak lazım. Türk futbolunun ileriye gitmesi için radikal kararların alınması gerekir. Başka çare yok. Önümüzdeki dönemde radikal ve doğru kararların hızla alınması gerekir. Aksi taktirde Türk futbolunu ve sporunu sıkıntılar bekler. Bizim talebimiz de bu yöndeydi.'' diye cevap verdi.
Kürşad Tüzmen'in çekilme kararı almasıyla birlikte TFF Başkanlığı'na aday sayısı da 20'ye düştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler