YURTHABER

Kapat

Kursiyerler yaşlıları unutmadı

Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği (DOSADER), Şifa Hastaneleri ve Özel Aziziye Halk Eğitim Merkezi tarafından...

Kursiyerler yaşlıları unutmadı

Doğu Anadolu Sağlık Çalışanları Derneği (DOSADER), Şifa Hastaneleri ve Özel Aziziye Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Yetiştirme Kursu’nda eğitim alan kursiyerler, Yaşlılar Haftası nedeniyle Özel Güzide Bakım Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyarette yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarla yakından ilgilenen kursiyerler, çikolata ikram ederek çeşitli hediyeler verdi.

Kursiyerlerle birlikte bakım merkezini ziyaret eden Şifa Hastaneleri Başhekim Yardımcısı Abdullah Umutpekok, DOSADER ile birlikte 20-40 yaş aralığında iş arayan kişilere yönelik kurs düzenlediklerini belirtti. Amaçlarının geçmişin mimarı olan yaşlılara sahip çıkmak ve onlara yardımcı olmak olduğunu belirten Umutpekok, kursta yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç insanlara nasıl davranılacağı, bakımlarının nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verildiğini vurguladı.

Eğitimlere katılan 14 kursiyere 964 saat eğitim verileceğini belirten Umutpekok, kursu hastanede uygulamalı bir şekilde gerçekleştirdiklerini, 6 ay sürecek kurs sonucunda sertifika verileceğini sözlerine ekledi.

Bakım Merkezi Müdürü Ebubekir Marancı da bakım merkezi hakkında kursiyerlere bilgi verdi. Merkezde 133 yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaş bulunduğunu ifade eden Marancı, 6 kişiye bir bakıcı düştüğünü söyledi. Ziyarete, DOSADER Proje Koordinatörü Ahmet Emeksiz ile Şifa Hastaneleri Halkla İlişkiler Sorumlusu Yusuf Tekin de katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat