YURTHABER

Kapat

Kütahya'da Ilk Kez Yapay Damar Ameliyatı Gerçekleştirildi

Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez bir hastanın kalpten çıkan ana atardamarının 10 santimetrelik bölümü yapay

Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk kez bir hastanın kalpten çıkan ana atardamarının 10 santimetrelik bölümü yapay bir damar ile değiştirildi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı bireylerde aort damarının 3 santimetre olması gerektiğini bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen hastanın genetik bir problem sonucu aort damarının 8 santimetre olduğunu belirten Ekici, şunları kaydetti:

"Bu hastamıza müdahale edilmeseydi damar, her an yırtılıp ölmesine sebep olabilirdi. Hastanemiz Kalp Damar Cerrahisi Kliniği Doktorları Op. Dr. Ahmet Aksoy, Op. Dr. İbrahim Fevzi Özdomaniç, Op. Dr. Selim Durmaz, Op. Dr. Nurhayat Bircan ve Op. Dr. Aslı Gözüaçık tarafından ameliyata alınan hasta başarılı bir operasyon sonunda sağlığına kavuştu. Ameliyattan iki gün sonra hastamız ayağa kalkarak yürüyerek taburcu edildi. Bu tip aort damarı genişlemesi ameliyatları bazı uygun hastalarda ayrıca özel bir sistem ile tamamen kapalı, sadece bacak damarından girilerek de yapılabilmektedir. Bu tip ameliyatlar Ege Bölgesi'nde bile nadiren yapılabilmektedir"

Muhabir: Hadi Şengül

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat