Bursa İnegöl Belediyesi Sinanbey Mahallesi Yeşil Bahçeler Sokak üzerinde bulunan metruk yapıyı yıktı. Binanın yıkılması için mahalle sakinleri dilekçe ile belediyeye başvurmuştu
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyerek konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, şu bilgileri verdi: “Bu iki katlı yığma yapı aslında bir şahsa ait. Ancak buradaki çevre sakinlerine, varlığıyla zarar veriyor ve mahalle sakinlerinin huzurunu bozuyor. Boş bir yapı olduğu için, çevredeki ayyaşların, bir takım insanların kötü emelleri için burası mesken olmuş. Mahalle sakinleri bu binanın hak sahipleriyle defalarca irtibata geçtikleri halde, çok hisseli bir yapı olduğu için bir sonuç alamamış. Bize dilekçe ve topladıkları imzalarla ricada bulundular. Biz de şehrimizdeki huzurun tesisine katkıda bulunmak amacıyla daha önce örnekleri olduğu gibi bu binanın yıkımını da üstlendik ve hemen hak sahipleri ile irtibata geçtik. Sağ olsunlar, onlar da yıkımı ile alakalı bize yardımcı oldular. Okul ve caminin de bulunduğu bu çevreye ve özellikle aileler başta olmak üzere buradaki mahalle sakinlerine sıkıntı veren bu yapıyı hak sahiplerinin izni ile yıkıyoruz.”
Yıkımı, belediye imkân ve ekipmanları ile gerçekleştirdiklerini kaydeden Turgay Yel, “Yıkım sonrası oluşacak molozları da biz kaldıracağız. Hak sahiplerinin izni ile de buranın, başka bir yapı yapılana kadar açık otopark olarak kullandırmak için tesfiyesini yapacağız. Daha önce de vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda mahalle aralarında kalan metruk yapıların yıkımlarına yardımcı olduk. Bu gün de bu kapsamda buranın yıkılmasını sağlamış bulunuyoruz. Bu binayı yıkarak hem çevrenin salahiyetini sağlamış olduk, hem de şehrimize bir otopark daha kazandırmış olduk” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz