YURTHABER

Edirne
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mahkumlar "Bir Şehnaz Oyun"u sahneledi

Edirne Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Trakya Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında, cezaevinde Turgut Özakman'ın yazdığı ''Bir Şehnaz Oyun''u sahneledi.

Mahkumlar "Bir Şehnaz Oyun"u sahneledi

Trakya Üniversitesi Sağlık ve Spor Dairesi Başkanlığı Düşünce Edebiyat ve Tiyatro Topluluğu, Edirne Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Trakya Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında, cezaevinde Turgut Özakman'ın yazdığı ''Bir Şehnaz Oyun''u sahneledi.

''İstanbul'da bir genelevde çalışan Şehnaz isimli bir kadın ile zaptiye amiri ve katibi arasındaki ilişkilerin'' anlatıldığı müzikal oyunda, mahkumlar, bir an için de olsa cezaevi ortamından uzaklaşmanın mutluluğunu yaşadı. Oyun sırasında salonda kahkaha, alkış ve ıslık sesi eksik olmadı.

Cezaevinin Eğitim Merkezi'nde sahnelenen oyunu, Edirne Başsavcısı Selami Hatipoğlu, TÜ Sağlık ve Spor Dairesi Kültür ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Murat Gizerler, Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan, ceza infaz kurumu müdürleri, infaz koruma memurları ile yaklaşık 400 mahkum izledi. Mahkumlar, oyun sonunda sanatçıları ayakta coşkuyla alkışladı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, 28 kişiden oluşan tiyatro topluluğunu tek tek kutlayarak karanfil hediye etti. Hatipoğlu, ayrıca Murat Gizerler'e mahkumlar tarafından üretilen minyatür kıspet hediye etti. Daha sonra ise sanatçılar ile bir grup mahkum ve yöneticiler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başsavcı Hatipoğlu, tiyatro öncesi yaptığı konuşmada, bu tür etkinlikleri, hükümlüleri günlük hayatın dışına çıkarmak, sosyal hayattan koparmamak ve moral değerlerini yükseltmek için düzenlediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler