YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatyaspor şike mağduru olarak dava açıyor

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 3. Lig Beyaz Grup'tan Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşen Malatyaspor 2005-2006...

Geçtiğimiz sezon Spor Toto 3. Lig Beyaz Grup'tan Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) düşen Malatyaspor 2005-2006 sezonunda ortaya atılan şike iddialarının yeniden araştırılması için hukuk yoluna başvurdu.
Söz konusu sezonun son haftasında Denizlispor’un Gaziantepspor-Malatyaspor karşılaşmasında Malatyaspor kadrosunda bulunan üç Çek futbolcular Jiri Homola, Jiri Masek ve Zdenek Senkerik’e düşük performansla oynamaları karşılığında 100 bin Euro teklifi ettiği iddia edilmişti.
Sezonun son maçlarına Denizlispor ve Malatyaspor 36 puanla, şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Fenerbahçe de 80’er puanla çıkmıştı. Denizli’de oynanan karşılaşmada Denizlispor, Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak puanını 37’ye çıkartarak lige tutunmuş, Malatyaspor ise deslasmanda Gaziantepspor’dan aldığı 1-0’lık mağlubiyetle 16. sırada kalarak düşmüştü. Galatasaray da sezonu şampiyonlukla bitirmişti.
Malatyaspor Kulüp Başkanı Mustafa Korkmaz, şikeden dolayı mağdur edildiklerini belirterek dava açacaklarını söyledi.
Savcı Mehmet Berk ile görüşerek ifade için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Korkmaz, "Şikeden mağdur olan ilk kulübün kendileri olduğunu söyledi. 2005-2006 döneminde Denizlispor ile Malatyaspor arasında şikeyle alakalı olaylar tespit edilmiş olmasına rağmen Malatyaspor'a hiçbirşey yapılmayarak mağdur edilmiştir. Malatyaspor küme düşürülmüştür. Bunu yapanların da yanlarına kar kalmıştır. Malatyaspor'un mağduriyetinin giderilmesiyle alakalı az önce savcı Mehmet Berk'le görüştük. Buraya havale ettiler. Malatyaspor'un mağduriyetinin giderilmesini talep edeceğiz” dedi.
Çek Cumhuriyeti’nde bulunan bir işadamı Özcan Kore’nin gönderdiği mektupla şikenin ortaya çıktığını anlatan Korkmaz, “Malatyaspor'un kaybedilmiş maddi ve manevi tüm haklarının iadesini talep ediyoruz. Malatyaspor'un lige tekrar bıraktığı yerden devam etmesini istiyoruz. O dönemde Denizlispor başkanının Malatyasporlu futbolculara taahhüt etmiş olduğu miktarlar ve bunu organize eden Özcan Kore isimli Çek Cumhuriyeti'nde yaşayan işadamı vasıtasıyla bu çocuklara verilmiştir. Ve Kore, parasını alamadığından dolayı Denizlispor'a bir mektup yazarak bu para talebinde bulunmuştur. Bu olay daha önce basına yansımıştır. Buna rağmen federasyon bir işlem yapmamıştır.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler