YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Akoğlan: "Kurban Bayramı'nda Tansiyon Ve Kolesterol Hastaları Beslenme Konusunda Dikkatli Olmalı"

Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Alp Akoğlan, Kurban Bayramı'nda tansiyon ve kolestrol hastalarını beslenme konusunda dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Manisa İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Alp Akoğlan, Kurban Bayramı'nda tansiyon ve kolestrol hastalarını beslenme konusunda dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Akoğlan, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle obezite, hipertansiyon, yüksek kolesterol, diyabet, kalp-damar hastaları ve yaşlıların kurban eti tüketirken daha temkinli davranmaları gerektiğini belirtti.

Bu rahatsızlığı bulunanların yağsız veya az yağlı etleri aşırıya kaçmadan tüketmelerini tavsiye eden Akoğlan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Kurban Bayramı'nda tansiyon ve kolesterol hastaları beslenme konusunda dikkatli olmalı. Etler sindirimi zor besinler olduğu için yeni kesilmiş hayvanların etinde sertlik vardır. Bu da hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yaratır. Bu yüzden özellikle mide, bağırsak hastalığı olan vatandaşlarımız kurban etlerini hemen tüketmemeli, buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra tüketmeliler. Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmelidir."

Muhabir: Turgay Duyar / Binnaz Ersoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler