YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa'da Öğrencilere Kur'an-ı Kerim Dağıtıldı

Manisa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa Atatürk İlkokulu'da seçmeli Kuran-i Kerim dersi alan 53...

Manisa'da Öğrencilere Kur'an-ı Kerim Dağıtıldı

Manisa'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa Atatürk İlkokulu'da seçmeli Kuran-i Kerim dersi alan 53 öğrenciye Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

Kur'an okumaya geçen öğrenciler için düzenlenen törene AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, AK parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, AK Parti İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz ile öğrenciler katıldı. Törende 5. sınıf öğrencisi Ahmet Yasin Topçu, Kuran-ı Kerim okudu. Ardından Kur'an okumaya geçmiş 53 öğrenci hep bir ağızdan "571’de Bir Güneş Doğdu" isimli ilahiyi okudular. Kutlu Doğum haftası sebebiyle okulda düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ tarafından verildi. Törende Kuran-ı Kerim’i seçmeli ders olarak seçen ve Kuran okumaya geçen 53 öğrenciye AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy tarafından Kuran-ı Kerim armağan edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "4+4+4 sisteminin ilk meyvelerini bu okulumuzda aldık. Kuran-ı Kerim’i seçmeli ders olarak seçen öğrencilerimiz Kuran okumaya geçerek bir başarı elde ettiler." dedi.

Öğrencilere ödüllerini vermesinin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Peygamber Efendimizin hayatı, Osmanlıca gibi derslerin seçmeli ders haline geldiğini hatırlatarak, "Öğrencilerimiz seçmeli ders içerisinde Kuran-i Kerim’i ve Peygamber efendimizin hayatını öğreniyorlar. Batı dünyası 1890’lı yıllarda rekreasyon diye bir ders koymuş. Her Hristiyan çocuğunu mutlaka kiliseden geçiriyorlar. Batı dünyası dinine çok bağlı ve saygılı. Biz son dinin mensuplarıyız. İşte bu son dinin mensupları dinine ve peygamberine saygılı olmaya başladı. Saygılı olmanın neticesinde mecliste aldık. 4+4+4 meclise geldi, kabul edildi ve seçmeli dersler geldi. Tarih bizi yazacak’’ diye konuştu.

Özdağ ayrıca, Kuran-ı Kerim’in seçmeli ders olmasıyla birlikte öğrencilerin maneviyatı daha iyi öğrenmeye başlayacağının altını çizerek, “Bir yanda Kuran-i Kerim, bir yanda Peygamber Efendimizin hayatı, Osmanlıca, öteki yanda fizik, kimya, sosyal bilgiler devam edecek. Tek kanadı olmayan kuş uçamaz. Mutlaka iki kanadı vardır. Bir tarafta müsvet bilimler olarak, bir tarafta manevi bilimler olacak. Öğrencilerimiz iki kanatlı kuş olarak uçacaklar. Geleceğe uzanacak ve geleceğe kuşanacaklar. Büyüyecekler ve ahlaklı olacaklar. Kuran-ı Kerim’le ahlaklanacaksınız." dedi.

Konuşmaların ardından AK Partili Vekil Özdağ ile törene katılanlar okul tarafından hazırlatılan Kutlu Doğum Haftası pastasını kestiler.

Manisa'da Öğrencilere Kur'an-ı Kerim Dağıtıldı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler