Mardin’de faaliyet gösteren Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık ve Dayanışma Derneği (Marköyder) üyesi işadamları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gezi düzenledi. Dernek üyelerinin katıldığı gezide tarihi ve turistik yerler gezildi. Gezi kapsamında İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ziyaret edildi.
Gezi hakkında bilgi veren Dernek Başkanı İbrahim Bilgiç, Kıbrıs’ın manevi ortamından istifade ettiklerini söyledi. Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan Türk askerlerinin yattığı şehitlikleri gezdiklerini belirten Bilgiç, ”Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Karpaz bölgelerini gezdik. Tarihi ve turistik mekanları, eğitim kurumlarını tanıma fırsatı bulduk. Kıbrıs’ın bize yakın olmasına rağmen kıymetinin yeterince bilinmediği manevi ortamından istifade ettik. Ziyaretimiz çok verimli geçti.” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz