YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mayıs ayında patates pahalandı, erik ucuzladı

Mayıs ayında İstanbul'da fiyatında en fazla artış görülen ürünün patates, en fazla azalış görülen ürünün...

Mayıs ayında İstanbul'da fiyatında en fazla artış görülen ürünün patates, en fazla azalış görülen ürünün ise erik olduğu bildirildi.
İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, geçen Mayıs ayında İstanbul’da perakende fiyatları en fazla artan ve azalan maddeleri, fiyat ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı.
İTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre mayıs ayında Geçinme İndeksi'ndeki 66 maddenin fiyatında artış görüldü. Gıda Harcamaları Yaş, Kuru, Sebze ve Meyve grubunda yer alan patates ihracat yapılması ve yeni hasatın henüz toplanmaması nedeniyle mayıs ayında yüzde 39,55 oran ile fiyatı en fazla artan madde olurken bunu yine Gıda Harcamaları grubunda yer alan; yüzde 21,11 ile balık, yüzde 17,77 ile soğan, yüzde 8,24 ile muz izledi.
2011 Mayıs ayında kayısı yüzde 76,59 oran ile yıllık bazda fiyatı en fazla artış gösteren madde oldu. Fiyatları bir önceki yıla göre en fazla artan diğer maddeler ise;
yüzde 60,84 ile erik, yüzde 51,63 ile basma kumaş, yüzde 50,84 ile poplin kumaş oldu.

AYLIK VE YILLIK AZALIŞ
2011 Mayıs ayında indekste 36 maddenin fiyatında azalış izlendi. Yaş, Kuru Sebze ve Meyve indeksinde yer alan ve mevsimsel özelliklere bağlı olarak ürün
fazlalığı yasanan erik yüzde - 43,32 oran ile mayıs ayında fiyatı en fazla azalış gösteren madde olurken bunu yine bu grupta yer alan; yüzde - 37,27 ile bezelye, yüzde - 35,37 ile taze fasulye, yüzde - 30,71 ile biber izledi.
İSKİ’nin 2011 Ocak ayından itibaren kademeli birim fiyat uygulamasını kaldırarak kullanım yerlerine göre tek fiyat uygulamasına geçmesi ile 2011 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre şehir şebeke suyu yüzde - 36,74 oranla fiyatı en fazla azalış gösteren madde oldu. Bunu yüzde - 26,05 ile buzdolabı, yüzde - 20,70 ile soğan, yüzde - 16,11 ile kıvırcık salata izledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler