Meclis Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde ilginç diyaloglar yaşanıyor. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, konuşmasıyla milletvekillerini güldürdü. Hopa davası çerçevesinde tıraş olduğunun hatırlatılması üzerine Önder, "Sen Allah tarafından tıraş olmuşsun." dedi.
Meclis Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Önder, AK Parti ve CHP’ye eleştiriler yöneltti. Konuşması sırasında AK Parti sıralarında kendisine yönelik gelen "Tıraş oldun m?" sorusuna cevap veren Sırrı Süreyya Önder, "Tıraş oldum evet çocuklara destek vermek için oldum. Ama senin tıraş olmaya ihtiyacın yok çünkü Allah tarafından tıraş olmuşsun sen." dedi.
ÖNDER'DEN İNCEYE: SENLE YAN YANA DURMAYI İÇİME SİNDİREMEDİM
Konuşması sırasında bir ara boğazı kuruyan Önder’e CHP Grupbaşkanvekili Muharrem İnce, "Su iç su iç" önerisinde bulundu. Muharrem İnce’ye önce teşekkür eden Önder ardından "Sen suyu bile çok geren zihniyetin ürünüsün İnce biliyorsun değil mi?” deyince genel kurulda gülüşmeler oldu. Bunun üzerine AK Partililer ‘Su gibi aziz ol de’ deyince, pardon sözümü geri alıyorum "Su gibi aziz ol." dedi.
Anayasa Mahkemesi'nin yapısını eleştiren Önder’e Muharrem İnce, Anayasa Mahkemesi’nin yapısını değiştiren 12 Eylül 2010 tarihindeki referandumdaki tavrını sordu. BDP ile aynı tavrı koyup boykotcu olduğunu belirten Önder’e CHP’li İnce "Ama olmadı şimdi. Hem eleştiriyorsunuz hem de Anayasa Mahkemesi hakkında tavrınızı koymuyorsunuz." deyince Önder, "Senle yan yana durmayı içime sindiremedim sayın İnce o yüzden boykotcuydum." dedi. Önder’in sözleri milletvekilleri arasında gülüşmelere neden oldu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz