Medya Derneği, Gezi olayları sonrasında gazetecilere ve medya kuruluşlarına yönelik protestoların basın ve ifade özgürlüğüne zarar verici seviyeye yükseldiğini bildirdi. Dernek yetkilileri bazı kesimlerce medyaya yönelik büyük bir provokasyon yapıldığını ifade etti.
Medya Derneği son zamanlarda basın ve yayın kuruluşlarına yönelik artan protestolar hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada protesto ve eleştiri hakkının demokratik bir toplumun en temel haklarından birisi olduğu dile getirildi. Protestolardan dolayı gazetecilerin can ve mal güvenliğinin tehdit edilir seviyeye yükseldiği ve bu durumun endişe verici boyuta ulaştığı vurgulandı. Son birkaç haftadır çeşitli basın kuruluşlarının bulunduğu noktalara kitlesel protestoların yapıldığını hatırlatan Medya Derneği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bazı zamanlarda medya kuruluşlarına taş ve sopalarla saldırılmakta ve iş yapılması engellenmektedir. Medya kuruluşlarının binalarına zarar verilmesi, bina çalışanlarının güvenliklerinin tehdit edilmesi, yayın araçlarının tahrip edilmesi demokratik bir hak olarak kabul edilemez. Bazı gazete ve televizyonların medya kuruluşlarına yönelik protestoları, hedef gösteren bir dille provoke etmesi, programlar yapması, alt yazılar geçmesi ise gazetecilik meslek etiği ile hiçbir şekilde bağdaşmamaktadır. Haber kaynaklarının çeşitlendiği günümüzde medya kuruluşlarının yaptıkları editöryal tercihler, basın özgürlüğünün bir gereğidir. ‘Bizim istediğimiz şekilde haber yapacaksınız’ anlayışı bu özgürlüğün kısıtlanması anlamına gelir. Demokratik bir toplumda herkes istediği medya kuruluşunu takip etmekte veya etmemekte özgürdür.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz