Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Erol Sakarya, “Türk milletinin bayrağına, vatanına, toprağına her dönemde olduğu gibi, bu dönemde de sahip çıkacağız, “Bu millet bölünmeye rıza göstermeyecektir. Türk milleti, önüne bir engel çıkarsa bunu aşacak güçtedir” dedi.
Sakarya, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi: “3 Mayıs bir bayram, ya da bir yas değildir. 3 Mayıs Türkçülük günü, her türlü felaketlere karşı dik duruş, şahlanış ve her türlü soysuzlaşmaya karşı başkaldırı günüdür. Her 3 Mayıs’lar da olduğu gibi Türkçüler bu 3 Mayıs’ta da Türklük şuur ve ülküsünü sorgulayanların, şanlı bayrağımızı yakıp, yerine bez parçası asmaya çalışanların, Atatürk heykellerini bez parçası ile kapatanların, terörist başının mesaj ve mektuplarını okuyanların, terör örgütü lehine bağıranların tahriklerine kapılmayacaktır. Türkçülüğün sahip olduğu gurur ve şuur böyle davranışları gerektirir. Türkçülüğün herkese verilecek mutlaka bir cevabı vardır. Bu da 3 Mayıs ruhudur. İyi bilinmelidir ki; Türk milliyetçilerinin gayrı milli unsurlara karşı bugüne kadar gösterdiği net tavırda herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bugün de aziz milletimize kast eden her türlü ihanetin karşısında Türk milliyetçileri yıkılmaz bir bent olarak durmaktadır. 65 yıl önceki 3 Mayıs ruhunun bugün de içimizde olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey ve büyük dava adamı Atsız Bey olmak üzere 3 Mayıs 1944’ün tüm kahramanlarını şükran ve minnetle anıyor; aziz milletimizin ve Türk milliyetçilerinin bu tarihi gününü kutluyoruz.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz