YURTHABER

Kapat

Model Uçak Şenliği Mersin'de Yapıldı

Mersin'de 2. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği düzenlendi. Şenliğin açılış uçuşunu, Mazhar-Fuat-Özkan grubunun üyesi...

Model Uçak Şenliği Mersin'de Yapıldı

Mersin'de 2. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği düzenlendi. Şenliğin açılış uçuşunu, Mazhar-Fuat-Özkan grubunun üyesi sanatçı Fuat Güner yaptı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Spor Kulübü, Türk Hava Kurum (THK) Mersin Şubesi ve MEÜ Hava Sporları Topluluğu işbirliğinde, Toroslar Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 2. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği, Toroslar Belediyesi'nin MEÜ'ye tahsis ettiği Halkkent Mahallesi'ndeki model uçak pist alanında gerçekleştirildi. Şenliğe MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türk Hava Kurumu Mersin Şube Başkanı Akın Atilla, müzisyen Fuat Güner, Belediye Meclis Üyeleri, Halkkent Mahalle Muhtarı Evliya Yüksel, akademisyenler ve sporseverler katıldı.

Şenlikte konuşan THK Mersin Şube Başkanı Atilla, Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği'nin bu yıl ikincisi düzenlediklerini belirterek, destek ve katkıları dolayısıyla Rektör Suha Aydın ile Başkan Hamit Tuna'ya teşekkür etti. Amaçlarının, Türk gençliğini hava sporlarıyla buluşturmak olduğunu dile getiren Atilla, "Gençlere havacılığı sevdirmeyi, onlarla Atatürk'ün 'İstikbal Göklerdedir' deyişini hayata geçirmeyi istiyoruz. THK olarak Radyo Kontrollü Model Uçak dalında çalışma eğitimlerimiz var" dedi.

Toroslar İlçesi'ndeki tesislerde her hafta sonu bir sosyal ve sportif etkinliğin düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Tuna ise Türk gençliğini havacılık sporuna yönlendirebilmek için THK Kurumu ve MEÜ işbirliğinde Model Uçak Şenliği'ni organize ettiklerini dile getirdi. Toroslar Belediyesi olarak ilçede her katmanda yaşayan insanların spor yapmalarına vesile olmak için alt yapı anlamında büyük yatırımlar yaptıklarının altını çizen Tuna, "Toplumu kaynaştırabilmenin ve bir araya getirmenin en güzel yolları sportif ve sosyal etkinliklerdir. Toroslar Belediyesi olarak Mersin'de en fazla etkinlik yapan belediyeyiz. Havacılık sporunun da daha yaygın hale getirilmesi amacıyla bu şenliğin ikincisini Mersin Üniversitemiz ve THK ile organize ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tuna, Halkkent Mahallesi'nde MEÜ'ye tahsis ettikleri Model Uçak Pist Alanı'nı sıcak asfalt ile kaplayarak daha nizami bir hale getireceklerinin de sözünü verdi.

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın da şenliğin düzenlenmesinde katkı sunan ve pist alanını MEÜ'ye tahsis eden Tuna'ya, işbirliğinde bulanan Akın Atilla'ya ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından şenliğin açılışı yapıldı. Şenliğin açılış uçuşunu ünlü müzik gurubu Mazhar-Fuat-Özkan'ın gitaristi Fuat Güner yaptı. Renkli görüntülere sahne olan 2. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliği'nde RC model uçaklarının ve helikopterlerin yaptığı birbirinden ilginç gösterilerin yanı sıra Türk Bayrağı ile yapılan THK'ya ait yamaç paraşütü gösterisi ise alanı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat