Muş Valisi Ali Çınar, tarım ürünlerinin diğer illere gönderilmesi ve ekonomik anlamda gelir getirmesi için gayret göstereceklerini söyledi.
Özellikle karpuz üreticinin pazar sıkıntısı yaşadığı Muş’ta üreticinin diğer illere satış yapması ve ürünlerinin ekonomik anlamda değer bulması için girişimlerde bulunacaklarını belirten Vali Ali Çınar, ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek yol haritası çizeceklerini kaydetti.
Muş’ta yetişen tüm tarımsal ve hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi için bölgede çok kapasiteli bir hayvan pazarının kurulmasına ihtiyaç olduğunu söyleyen Çınar, “Öncelikle ilimizdeki ve bölgemizdeki tarım ürünlerinin hem bölge illerine hem de ülkemizin diğer illerine ulaştırılmasını temin etmek üzere çok kapsamlı çok fonksiyonlu bir hal tesisine ihtiyacımız var. Bu konuda daha yoğun çalışmamız gerekiyor. Gerek belediyemizle gerek Tarım Bakanlığımızla aynı zamanda ziraat odasıyla ve tarımsal üretim yapan üreticilerimizle kısa sürede bir araya gelerek bu konuda ne gibi bir yol haritası belirlememiz gerekir. Bunları görüşeceğiz.” dedi.
Bölgedeki yağış rejiminin düzenli olmasından dolayı tarımsal üretimde artış olduğunu dile getiren Vali Çınar, “Artan tarımsal üretimin ülkemizdeki pazara aynı zamanda da ihracata yönlendirilmesi lazım. Bu amaçla belki ihracatçı firmalara da görüşmek suratıyla bu tarımsal ürünleri en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Yoksa sadece Muş pazarı için üretim yapmak bizim ülke ekonomisine çok artı değer sağlamıyor. Bizim tarımsal üretimleri hayvansal üretimleri ve İlimizdeki ürettiğimiz daha yeni gelişmekte olana sanayi üretimlerin başka illere ve hatta ülke dışına ihracat yapma suretiyle ilimizin ekonomisine güçlendirmemiz ve büyütmemiz lazım. Bunun içinde gerek il merkezinde gerekse Bulanık ilçemizde öncelikle bir hayvan pazarı kurulması gerekiyor. Tarımsal ürünlerin değerlendirilmesi için çok kapsamlı bir büyük hale ihtiyaç var.” diye konuştu.
Muş’ta arazilerde toplulaştırma çalışması yapıldığını söyleyen Vali Ali Çınar, toplulaştırma ve düzenleme çalışmalarının ardından tarım ürünlerinde daha fazla artış olacağına dikkat çekti.
Bu anlamda hazırlık yapacaklarını vurgulayan Çınar, “Çünkü şuanda ürettiğimiz tarım ürünlerinin beklide dört katı beş katı artacak ve münavebeli bir yılda iki ürün almak gibi bir takım tarımsal ekimler yapıldıktan sonra tarım ürünlerinin artışı da bizim dikkate alarak hazırlıklı olmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz