YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nakil Beklerken Ölen Alime’nin Babası Gözyaşlarına Boğuldu

3 yıl boyunca kalp ameliyatı olmak için sıra bekleyen 7 yaşındaki Alime Cengiz'in hayatını kaybetmesi...

3 yıl boyunca kalp ameliyatı olmak için sıra bekleyen 7 yaşındaki Alime Cengiz'in hayatını kaybetmesi üzerine suç duyurusunda bulunan baba Ramazan Cengiz, adliye önünde gözyaşlarına boğuldu.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde üç yıl boyunca ameliyat sırası beklerken öldüğü ileri sürülen 7 yaşındaki Alime Cengiz'in babası Ramazan Cengiz, geçtiğimiz günlerde suç duyurusunda bulunmuştu. Baba Ramazan Cengiz, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelerek soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısıyla görüştü. Daha sonra basın mensuplarına adliye önünde açıklamalarda bulunan Ramazan Cengiz, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirterek “Sayın Cumhuriyet savcısıyla görüştüm, dosyayı sordum. Yasa gereği dosyam YÖK'e gitmiş. Yetkililere seslenmek istiyorum, olayı örtbas etmesinler'' dedi.

Diğer kız çocuğunun da 2006 yılında, doğum sırasında meydana gelen ihmal sonucu sağ kolunun sakat kaldığını ve davacı olmasına karşın sonuç elde edemediğini savunan baba Ramazan Cengiz, “Bu davadan da sonuç çıkmamasından endişe ediyorum. Çocuğum, 3 seneden bu yana ameliyat sırası bekliyordu. Sıra gelmedi. Ben sonuna kadar mücadele edeceğim. Bir baba olarak vicdan azabı çekiyorum ama bunun altını çizerek söylüyorum benim çocuğumun ölüm ihmali İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’dir” dedi.

Baba Ramazan Cengiz, konuşurken zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Basın açıklamasının ardından adliye binasına giren baba Ramazan Cengiz, güvenlik kapısından geçerken, sinir krizi geçirdi. Güvenlik görevlileri ve çağrılan doktor tarafından müdahale edilen Cengiz güçlükle sakinleştirildi. Daha sonra adliyeden ayrılan Cengiz evine gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler