YURTHABER

Nevşehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nevşehir'de Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü

Nevşehir'de Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü

NEVŞEHİR (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından Doğu Türkistan'a destek amacıyla kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla "Bayrak yürüyüşü" düzenlendi.

Borsa Kavşağı mevkisinde ellerinde Doğu Türkistan ve Türk bayrakları ile toplanan kalabalık, mehter takımı eşliğinde slogan atarak Diriliş Meydanı'na kadar yürüdü.

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, burada yaptığı konuşmada, Doğu Türkistan halkının çeşitli sıkıntılar yaşadığını belirterek, şöyle dedi:

"Kaşgar'dan, Urumçi'den Nevşehir'e selam olsun. Mazlum bir milletin sesine imdadına ses verdiğiniz için Allah sizden razı olsun. Biz, sizin bu desteğinize Allah'ın huzurunda şahitlik edeceğiz. Nevşehir, mazlum Doğu Türkistanlıların feryadına ses verdi. Doğu Türkistanlıların, Türk milleti ve 1,5 milyarlık ümmetin bir parçasını olduğunu Çin'e haykırıyorsunuz."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve geldiği günden beri çeşitli coğrafyalardaki mazlumlara sahip çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"2002 yılından beri Cumhurbaşkanımız, dünyada zulme uğramış ne kadar mazlum varsa hepsine sahip çıkmak için mücadele veriyor. Afrika'dan Myanmar'a nerede bir ezan sesini susturmak isteyen varsa hepsinin karşısında durdu. Biz zulme karşı, Türk milleti olarak her platformda gücümüz yettiği kadar meydanlarda ve dualarda bu kardeşlerimize sahip çıkalım. Çünkü, bugün biz kardeşlerimize sahip çıkmazsak yarın aynı zulmün bizim topraklarımıza gelmeyeceğini düşünebilir miyiz? Tüm coğrafyalardaki Müslümanlar aynı duyarlılığı gösterebilse karşımıza çıkacak kimse olmaz. Biz bir 1,5 Müslüman olarak kucaklaşmayı bilmiyoruz. İnşallah bunu temin ederiz."

Konuşmaların ardından grup dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler