YURTHABER

Ordu
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrenciler meslekleri ders şeklinde gördüler

Ordu’nun Fatsa ilçesi Atatürk İlkokulu Rehberlik Servisi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleşen “Temelde Çocukların Meslekleri Tanıması Projesi”nde öğrenciler meslekleri uygulamalı olarak ders şeklinde gördüler.Okulda konferans salonunda oluşturulan meslek platformlarında her öğrenci gelen sınıf öğrencilerine meslekleri hakkında uygulamalı olarak bilgiler aktardılar.

Öğrenciler meslekleri ders şeklinde gördüler

Ordu’nun Fatsa ilçesi Atatürk İlkokulu Rehberlik Servisi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleşen “Temelde Çocukların Meslekleri Tanıması Projesi”nde öğrenciler meslekleri uygulamalı olarak ders şeklinde gördüler.
Okulda konferans salonunda oluşturulan meslek platformlarında her öğrenci gelen sınıf öğrencilerine meslekleri hakkında uygulamalı olarak bilgiler aktardılar. Proje ile ilgili bilgiler aktaran Okul Müdürü Gökhan İslam, “Fatsa Atatürk İlkokulu Müdürlüğü ve Rehberlik Servisi olarak bu projede en temelde çocukların meslekleri tanımasını amaçladık. Bunu yaparken meslek elemanlarını davet etmek yerine çocukların yaparak, yaşayarak öğrenmesine vesile olmak adına gönüllü çocukları işin içine katarak meslekleri arkadaşlarına tanıtmasını sağlamak için her bir minik bedene bir meslek yükledik. Böylece katılımcı ve izleyici çocuklar bahsi geçen mesleklerin aslında kendilerine hiç de uzak olmadıklarını anladılar. Projemizin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Okulumuz öğrencileri mesleklerin tanıtılmasında tiyatral yeteneklerini de kullanarak mesleklerin amaçlarını, nasıl islediğini ve yapıldığını gelen diğer öğrencilere anlatıyorlar. Bu anlamda tüm öğrencilerimize meslekler tanıtılıyor ve ileriki yaşamlarda hangi meslekleri seçecekseler de yardımcı oluyorlar” dedi.
Öğrencilerin meslekleri tanımasında meslek elemanlarının değil de okul öğrencilerimizden bazılarını ilgili meslekler konusunda eğiterek kendi arkadaşlarına bilgiler vermesini amaçladıklarını söyleyen rehberlik öğretmeni Tuğba Bağcı, “Proje kapsamında meslekler hakkında seçtiğimiz öğrenciler meslekleri tanıttık ve ilgili görselleri de hazırlayarak oluşturduğumuz platformda kendi alanları ile ilgili bilgileri gelen öğrenci arkadaşlarına aktardılar. Kendi içlerinden birileri olduğu için öğrencilerimizin projemizin daha dikkatini çekeceğini düşündük. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Meslekleri tanımada gerçekleştirdikleri projenin çok etkili olduğunu belirten rehber öğretmeni Nurcan Yılmaz ise, “Geçen yıl ilk defa projemizi gerçekleştirmiştik. Bunda başarılı olduk ve bu yılda biraz daha geliştirerek projemizi devam ettirdik. Sınıf öğretmenleri ve öğrencilerden gelen olumlu tepkiler ise bizlerin projede başarılı olduğunu kanıtladı” diye konuştu.
Meslekler hakkında bilgileri kendi akranlarından alan öğrenciler projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ettiler.

Öğrenciler meslekleri ders şeklinde gördüler

Öğrenciler meslekleri ders şeklinde gördüler

Öğrenciler meslekleri ders şeklinde gördüler

Öğrenciler meslekleri ders şeklinde gördüler

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler