YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğretmen Ve Velilere Öfke Yönetimi Semineri

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Hangimiz öfkeliyiz” semineriyle, öğretmen ve velilere öfke kontrolü anlatıldı.Karşıyaka Belediyesi anne...

Öğretmen Ve Velilere Öfke Yönetimi Semineri

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Hangimiz öfkeliyiz” semineriyle, öğretmen ve velilere öfke kontrolü anlatıldı.

Karşıyaka Belediyesi anne babalara ve öğretmenlere “Hangimiz Öfkeliyiz” seminerleri düzenledi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerde öğretmen ve velilere öfke kontrolü ile alınabilecek önlemler anlatıldı.

İsmail Cem Kültür Merkezi’nde Psikolog Deniz Kurt ile Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Öktem anne- babalara, Karşıyaka Belediye Binası’nda ise iki ayrı toplantıda ise İzmir genelindeki anaokulu öğretmenlerine yönelik seminerlerde Pedagok Ayşen Özenç ile Psikolog Oya Şengezer bilgiler verdi. “Şiddet bulaşıcıdır, anne babaların birbirlerine yönelik davranışları çocuklara da yansır. Öncelikle kendi hareketlerinizi kontrol altına alın“ diyerek anne babaları uyaran uzmanlar alınması gereken önlemleri sıraladı.

Çocukların aşırı öfkelenmelerinin önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri de anlatan konuşmacılar “Çocuğunuzun gözlerinin içine bakarak konuşun. Söyledikleriniz daha etkili olur. Ona yapmaması gerekenleri saymak yerine yapabileceği davranışları anlatın. Çocuğunuz öfkeli ise siz de öfkelenmeyin, sakin sakin konuşun. Doğru nefes almasını sağlayın. Uzun uzun nefes alarak kısa sürede sakinleşebilir. Ayrıca öfkelenmeye neden olan ortamı değiştirerek ilgiyi başka bir şeyler üzerine toplamasını sağlayın. Çocukla inatlaşmayın. İki kardeş bir oyuncak için kavga ediyorsa anne bir çocuğu, baba bir çocuğu kontrol etsin. Oyuncak dönüşümlü olarak kullandırılsın, birine ayrıcalık tanınmasın. Öfke anları sürekli ise sakin ortamda daha çok iletişim sağlansın. Eğer her seferinde bir konuda öfke patlaması yaşanıyorsa çözümü biraz erteleyerek bulmaya çalışın. Sakinleştikten sonra orta yol daha kolay bulunabilir” dedi.

Öfkenin karşı tarafa aktarılmasının da, içine atılmasının da yanlış olduğunu belirten uzmanlar, “Öfke anında karşımızdaki insanı kırabiliriz. Konuştuklarımıza, davranışlarımıza hakim olamayabiliriz. İçimize atarsak ta kendimize zarar verir, ülser veya migren hastası olabiliriz. Oysa bunun yerine empati yaparak öfkemizi azaltabiliriz. Ayrıca yer değiştirme, kendi kendini telkin, gevşeme hareketleri gibi davranışlarla sakinleşebiliriz. Büyüklerin davranışları çocuklara fazlasıyla yansır. Öfkeli çocuklar istemiyorsak kendi öfkemizi kontrol etmeliyiz“ diye de ekledi.

Öğretmen Ve Velilere Öfke Yönetimi Semineri

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler