YURTHABER

Diyarbakır
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Örgüt üyesi kaçınca PKK saldırıdan vazgeçti

Diyarbakır’da, keşif yapan teröristin örgütten kaçması üzerine PKK'nın polis noktasına yapacağı saldırıdan vazgeçtiği ortaya çıktı.

Örgüt üyesi kaçınca PKK saldırıdan vazgeçti

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde, saldıracakları polis noktasına keşif yapıldığı sırada terör örgütünden kaçan ‘Zinar’ kod adlı E.Ö adlı PKK’lı, etkin pişmanlıktan yararlandırılarak serbest bırakıldı. E.Ö.’nün kaçması nedeniyle terör örgütünün, polis noktasına yapacağı saldırıdan da vazgeçtiği bildirildi.

Diyarbakır’da ailesi ile yaşayan E.Ö, çevresindeki bazı kişilerden etkilenerek geçen yıl terör örgütü PKK’ya katılmaya karar verdi. Şehir milislerinin yardımıyla terör örgütüne katılan E.Ö, silahlı eğitim alması için Dicle’nin kuzeyindeki sözde ‘Şehit Brusk’ bölgesinin sorumlusu ‘Rızgar’ kod adlı PKK’lının grubuna teslim edildi. Burada kendisine ‘Zinar’ kod adı verilen E.Ö, uzun süre kış sığınağında kaldı.

E.Ö.’nün birlikte kaldığı grubun sorumlusu ‘Rızgar’ kod adlı terörist, bir süre önce Dicle İlçesi’nin girişindeki polis noktasına saldırı talimatı verdi. Teröristler, geçen 12 Temmuz gecesi saldırı hazırlığı içinde oldukları polis noktasının gözetleme ve keşif çalışmaları için gizlice Dicle yakınlarına geldi. Grubun diğer üyelerinin kendisinden uzaklaşmasını fırsat bilen E.Ö., kalaşnikof marka uzun namlulu silahıyla birlikte örgütten kaçtı. Polis noktasına saldırı hazırlığındaki terörist grup ise, E.Ö’nün kaçması nedeniyle, saldırıdan vazgeçti.

İlçe merkezindeki bir ahırda saklanan E.Ö., silahını da buraya gömdü. Birkaç gün sonra ailesine ulaşarak yardım isteyen E.Ö. Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’ndeki bir apartmanın bodrum katındaki depoda saklanmaya başladı. Yurtdışına kaçmanın yollarını arayan E.Ö., saklandığı yerde polisin operasyonuyla yakalandı. Polisteki sorgusunda, propagandadan etkilenerek, bir anlık kararla örgüte katıldığını, dağ koşullarına alışamadığını ve pişman olduğunu söyledi.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla E.Ö hakkında dava açtı. Savcılık, terör örgütü içerisinde kaldığı sürede herhangi bir eyleme katılmadığı tespit edilen E.Ö.’yü etkin pişmanlık yasasından yararlandırarak serbest bıraktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler