Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ Geçtiğimiz günlerde Mersin Körfezi'nde açık denize bırakılan oşinografik-meteorolojik şamandıra hakkında veri toplamak üzere Deniz Bilimleri Enstitüsü tarafından araştırma gemisi 'RV Bilim 2' ile bir sefer düzenlenip kamu yöneticilerine çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
Sefer sırasında bir konuşma yapan Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kıdeyş, ODTÜ'nün nisan ayında açıklanan İngiltere merkezli Quacquarelli Symonds Test çalışmalarının başarılı olduğunu ve sistemin sorunsuz çalıştığını da kaydeden Kıdeyş, çalışmanın Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen Deniz Ekosistem ve İklim Araştırmaları Merkezi projesi kapsamında gerçekleştirildiğini, bir ikincisinin de Karadeniz'e kurulacağını ifade etti.
Enstitünün öğretim üyelerinden Dr. Devrim Tezcan ise, yürütülen bilimsel çalışmalar ve şamandıranın bu çalışmalara katkısı hakkında teknik bir sunum gerçekleştirdi.



Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz