YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmanlı köyü Cumalıkız’ta 14. Ahududu Şenliği

Geleneksel 14. Cumalıkızık Ahududu Şenliği, Bursa Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği bir dizi etkinlikle gerçekleştirildi. Cumalıkızık halkının...

Osmanlı köyü Cumalıkız’ta 14. Ahududu Şenliği

Geleneksel 14. Cumalıkızık Ahududu Şenliği, Bursa Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği bir dizi etkinlikle gerçekleştirildi. Cumalıkızık halkının yanı sıra Bursalıların da yoğun ilgi gösterdiği şenlik renkli görüntülere sahne oldu.
Şenliğe Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin başta olmak üzere, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Bursa milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. 14. Cumalıkızık Ahududu Şenliği, Bursa Mehter Takımı’nın marşları ile başladı.
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Cumalıkızık’ın Bursa ve Yıldırım için önemine dikkat çekerek, “Cumalıkızık’ta geleneksel hale getirilen Ahududu Şenliği her yıl bir öncekinden daha renkli geçiyor. Cumalıkızık’ı yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için belediye olarak sadece şenlik düzenlemekle kalmıyoruz. '3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü' projemiz kapsamında restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. BEBKA ortaklığında yaptığımız proje ile Cumalıkızık’ı dünya sahnesine çıkartıyoruz.” dedi.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ise yaptığı konuşmada Yıldırım Belediyesi’ni özverili çalışmalarından ötürü tebrik etti. Vali Harput, “Cumalıkızık sadece Bursa için değil, ülkemiz için önemli bir değerdir. Bu değerin, özelliklerini bozmadan gelecek nesillere aktarılması bizler için çok önemli. Bursa için bu denli öneme sahip olan Cumalıkızık’ta her yıl düzenlenen Ahududu Şenliğinde, ahududu yetiştiricilerimiz için de bir yarışma düzenleniyor, her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ahududu yarışmasına geçildi. Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Cumalıkızık Muhtarı Ahmet Kuş’tan oluşan jüri en iyi ahududuyu seçti. En iyi ahududuyu yetiştirerek 1. olan ve tam altın almaya hak kazanan Alaattin Doğan’a ödülünü Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2. olan ve yarım altın almaya hak kazanan ahududu yetiştiricisi İsmail Türe’ye ödülünü AK Parti Bursa milletvekilleri adına Canan Candemir Çelik, 3. olup çeyrek altın alan Halit Çetin ise ödülünü İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz verdi.
7. Türkiye Uluslar arası Aşıklar ve Şairler Şöleni kapsamında Yıldırım’a gelen Azerbaycan Sanatçısı Halime Veysov ile Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve Aşık Turabi atışma yaptı.
Büyük alkış alan dinletinin ardından şenlik, Yıldırım Belediyesi Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Sezer’in konseriyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler