YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pehlivanlar, Bayrampaşa’da Er Meydanına Çıktı

Bayrampaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1’inci Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar er meydanına çıktı. Kırkpınar güreşleri öncesinde...

Bayrampaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1’inci Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar er meydanına çıktı. Kırkpınar güreşleri öncesinde son sınavlarını veren pehlivanlar birincilik için kıyasıya mücadele etti.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Geleneksel Yağlı Güreşleri’nde pehlivanlar tarihi Kırkpınar Güreşleri öncesinde er meydanına çıktı. Dualarla başlayan güreşlerde, ilk olarak küçük güreşçiler yağlarını sürdükten sonra er meydanına çıkarak güreşti. Çekişmeli geçen güreşlere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, güreşlerin ilçede geleneksel hale getirileceğini belirterek, “Ortalama 4 bin 700 yıl önce başlayan bir ata sporumuzu Bayrampaşa’ya getirdik. Ata sporunun o günlerde başlayıp, bu günlere gelebilmesi için çok uğraş verildi. Bana yıllardan beri güreşi Bayrampaşa’ya getirelim diye teklifte bulunuyorlardı. Benim bir tane belediye elemanım da pehlivandı, hakemdi. Nezir Büyükdere’nin de istek ve arzuları üzerine, onun anısına geleneksel yağlı güreşlerimizi başlattık” dedi.

“ATA SPORLARIMIZI YAŞATMAK ZORUNDAYIZ”

Güreşlerde milli pehlivanların da güreşeceğini ifade eden Başkan Aydıner, “Bu başlangıç Kırkpınar’ın hazırlığı olacak. 250’ye yakın pehlivanımız burada olacak. Ata sporlarımızı yaşatmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Rakibini yenerek birinciliği elde eden 9 yaşındaki güreşçi Samet Kuş, “3 seneye yakındır güreşiyorum. Bizim bir ağabeyimiz var. O bizi güreşe getirdi. Çalışana zor değil. Kırkpınar’a gideceğim. Orada güreşeceğim” dedi.

Güreşlere katılan Adem Akbaş ise, “Biraz zorlandım, ama yendim. 3 yıldır güreşiyorum. Başpehlivan olmayı düşünüyorum” derken, Enes Malik Öztürk de, “Örnek aldığım güreşçi Ali Gürbüz. Buraya birinci olmaya geldim” şeklinde konuştu.

Gün boyu sürecek olan güreşlerde başpehlivanlar da er meydanına çıkacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler