Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), personelinin toplumdaki engelli vatandaşlarla daha iyi diyalog kurabilmesi için eğitim çalışması başlattı.
EGM Eğitim Dairesi Başkanlığı ile İşitme Engelliler Federasyonu'nun ortak çalışmasıyla işitme engelli vatandaşların daha rahat hizmet almalarını sağlamak ve toplumda karşılaştıkları sıkıntıları aşmalarına yardımcı olmak amacıyla 'İşaret Dili Kursu' başlatıldı. Bugün itibariyle başlayan kurs, 1 Mayıs 2012 tarihine kadar devam edecek. Kurs kapsamında, işitme engelliler tercüman eğiticileri tarafından Asayiş, Çocuk, Trafik, Pasaport ve Ruhsat İşlemleri Şube Müdürlükleri ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliklerinde çalışan ve vatandaşlarla birebir iletişim halinde olan toplam 49 personele eğitim verilecek.
İstanbul, Ankara ve İzmir il emniyet müdürlüklerinde düzenlenecek kurs ile il emniyet müdürlüklerinde çalışan personelin işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurabilir hale gelmesi hedefleniyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz