YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prof. Dr. Dursun'un adı doğduğu semtte yaşatılacak

Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un adı, Kocaeli'nin Hereke semtindeki kültür merkezine verildi

KOCAELİ (AA) - Van'ın Erciş ilçesinde geçen yıl geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un adı, doğduğu semt olan Hereke'de kültür merkezinde yaşatılıyor.

Körfez Belediyesinden yapılan açıklamada, ekim ayı meclis toplantısında alınan kararla Hereke Kültür Merkezi'nin isminin, "Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Kültür Merkezi" olarak değiştirilmesinin oy birliğiyle kabul edildiği anımsatıldı.

Ayasofya Müzesi ve kültür varlıkları hususunda önemli çalışmalara imza atan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Ahmet Haluk Dursun'un adının doğduğu semtte bulunan Hereke Kültür Merkezi'ne verildiği belirtilerek, yeni tabelası takılan merkezde, bakım çalışması da yapıldığı aktarıldı.

Hereke bölgesinde yaşayan vatandaşlara hizmet veren kültür merkezinin salon kısmının duvarlarının boyandığı, eski aydınlatmaların yenileriyle değiştirildiği bildirildi.

Van'ın Erciş ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'un cenazesi, 20 Ağustos 2019’da Kocaeli'nin Körfez ilçesinde defnedilmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler