YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Prof. Dr. Ünal: Tarihimize Böyle Bir Iftirayı Batılılar Bile Atmadı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali...

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal, Osmanlı padişahları hakkında “veled-i zina” ifadesini kullanan Prof. Dr. Nurşen Mazıcı hakkında, “Ne İslâm hukukunu biliyor ne de Osmanlı teamüllerini. Cahil olan, cüretkâr olur. Meşhur olmak için padişahlara saldırırsa ilgi çekeceğini düşünüyor.” dedi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin konu hakkındaki sorularını cevaplandıran Ünal, Mazıcı’nın iddiasının Osmanlı padişahlarına iftira olduğunu vurguladı: “İslâm hukukuna göre nikâh yapmadan cariyelerden çocuk sahibi olunabilir. Bu meşrudur. Bunun meşru olmadığı, ne batıda ne de Osmanlı’da tartışıldı. Hiç kimse böyle bir iftirayı tarihimize atma cüretini göstermedi.” Prof. Dr. Mazıcı’nın, meşhur olmak için Osmanlı tarihine saldırdığını dile getiren Prof. Dr. Ünal, "Her hanedanın bir üreme politikası olduğu gibi Osmanlı Devleti'nin de vardı. Osmanlı, İslâm hukukuna uygun böyle bir tercihte bulunmuş. İllâ hür bir kadından çocuk sahibi olması gerekmiyordu." şeklinde konuştu. Veled-i zinanın, gayrimeşru ilişki sonucu doğan çocuk olduğunu anlatan Ünal, “Osmanlı'da böyle gayrimeşru ilişki yok. Bu Avrupa’da var. Kralların bir karısı vardı, bir de metresleri. Metreslerden doğan çocukların, taht üzerinde hakkı yoktu. Bu onların problemi, padişahlarda böyle bir problem yok. Cariyeden doğan da padişah olabilir. Bu, Osmanlı'nın köle olsun hür olsun her insana önem verdiğini gösterir.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler