YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"beydağ Kalesi'ndeki Kazılar Havzanın Tarihine Işık Tutacak"

Beydağ ilçe merkezinin güneyinde, Aydın Dağları'nın eteklerinde yer alan Beydağ Kalesi'nde 5 yıldır sürdürülen kazı...

"beydağ Kalesi'ndeki Kazılar Havzanın Tarihine Işık Tutacak"

Beydağ ilçe merkezinin güneyinde, Aydın Dağları'nın eteklerinde yer alan Beydağ Kalesi'nde 5 yıldır sürdürülen kazı çalışmaları sonucunda gün yüzüne çıkartılan tarihi eserler Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında Ödemiş Müzesi'nde sergileniyor.

Roma döneminden günümüze dek ulaşan eserlere kısıtlı imkanlarla devam eden kazılarla ulaşıldığını ifade eden Ödemiş Müze Müdürü Sevda Çetin, henüz ilk tabakalarda olmalarına karşın çıkan eserlerin son derece önemli olduğunu söyledi.

Çetin, Beydağ Kalesi'nde düzenli olarak sürdürülecek kazıların Küçük Menderes tarihinin yeniden yazılmasına yol açabileceğini belirterek, "Trakya Üniversitesi ile işbirliği içinde yürüttüğümüz kazılarda çok değerli eserlere ulaştık. Sergilediğimiz kandiller, kaplar, tıp aletlerinin yanı sıra hacı olanların boynuna astığı koku şişelerine rastladık. Daha henüz yüzeydeyiz. Derine inildikçe Beydağ'ın ve tüm havzanın tarihine ışık tutabilecek bulgulara rastlayacağız" dedi.

Çetin, Beydağ Kalesi'ndeki ilk kalıntılara 1980'lerde bina yapımı için temel atma çalışmaları sırasında rastlandığını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler