Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Ardahan'da kadın doğum uzmanı bulunmadığını hatırlatarak, "Kars'ta kadın doğum uzmanımız olmasaydı bizi asarlardı." dedi.
Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) ‘Karslı iş adamları düşünüyor, dile getirip çözüm istiyor’ toplantılarının 3’üncüsünde İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç’i konuk etti.
KARSİAD dernek merkezinde gerçekleşen toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr Fahri Sevinç’e ilde son yıllarda sağlık alanında ne tür gelişmelerin yaşandığı, gelinen noktada devlet hastanesinin şartları, hekim sayısı ve tavsiyeler iletildi.
İl genelinde sağlık alanında yapılan çalışmaları ve yapılacak çalışmaları değerlendiren Dr. Fahri Sevinç, Karslı hemşehrileri ve bölge insanı için yapımı süren 200 yataklı kadın doğum hastanesi ve ilçelere yapılan hastaneler ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğinin altını çizdi. Dr Sevinç, Ardahan ilinde yaşanan ve kardan dolayı bir günde 3 ambulansın kaza yaptığı olaya değinerek, “Kars’a gelip giderken bu kazalar yaşandı ve bu kazaların nedeni kadın doğum uzmanının Ardahan’da olmayışıydı. Bu olaylar yaşanırken şöyle düşündüm; 'her halde ilimizde kadın doğum uzmanı olmasa bizi asarlar' dedim. Bizim ilçelerimiz, Sarıkamış ve Kağızman’da bile kadın doğum uzmanımız var.” ifadelerini kullandı.
Dr. Sevinç, 144 uzman hekimin Karslılar için hizmet yarışında olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Bakınız biz empati yapıyoruz, hastamızın yerine kendimizi koyuyoruz. Bir hasta olarak benim hastanede tanıdığım biri yok ve ben acile girdiğim zaman ne isterim? Orada biri beni durumuma göre sedyeye alsın, acile götürsün, doktor hemen gerekeni yapsın ve beni tahlile gönderiyorsa, benim de okuma yazmam yok ise orada biri benim elimden tutsun ve bu işlemleri bana yaptırsın, getirip hangi uzman bana yardımcı olacaksa ona teslim etsin, sonucu bana anlatsınlar. Reçetemi alıp ben de çıkıp evime gideyim. Hedefimiz budur bizim. Tabi yapmak istediğimiz çok şey var ve zamana ihtiyacımız var.”
Öte yandan yerel basında ara sıra gündeme gelen il merkezindeki eski devlet hastanesi binasının akıbetinin ne olacağı sorusuna ise Dr. Sevinç şu cevabı verdi: “Vatandaşlarımız da bu konuda sorular soruyorlar, neden burası değerlendirilmiyor diye. Mevcut yerin alanı dar. Yani 10 dönümlük bir alan, dolayısı ile şimdi yapılan hastaneler için yatak başı 175 metrekare yer istenmekte. Şu an Kars’ımıza yapılan kadın doğum hastanesi 200 yataklı ve yaklaşık 35 dönüm arazi üzerine kuruluyor. Sonuç itibari ile Milli Emlak’e ait olan bu alanın kullanımı da tasarrufu da onlara aittir.”
Toplantıya KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci, Başkan Yardımcısı Adnan Bayrak, Genel Sekreter Cengiz Kaya, yönetim kurulu üyeleri Erka Aras, Adem Çalkın, Av. Ağca Baştimar, Murat Yıldız, Gürsel Kılıç, Sebahattin Gül, Sefer Özabay ve Halit Çelik katıldılar.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz