YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Sağlık açısından da teravih namazı yavaş kıldırılmalı"

Sakarya Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Dursun Bostancı, teravih namazının usulüne uygun yavaş yavaş kıldırılmasının...

Sakarya Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Dursun Bostancı, teravih namazının usulüne uygun yavaş yavaş kıldırılmasının sağlık açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Bostancı, yaptığı açıklamada, orta yaş ve yaşlı grubundan cemaati olan imamların bu konuya daha çok dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. İftardan sonra yoğun olarak midenin dolu olduğu bir zaman diliminde hızlı ve çabuk kıldırılan teravih namazı sıcak havanın etkisiyle tansiyon ve kalp krizini tetikleyebileceği uyarısında bulunan Bostancı, ayrıca ağır spor, çabuk ve ani hareketlerden kaçınılması gerektiğini kaydetti. Uzun teravih namazının da iftardan belli bir süre sonra kılındığını ve halen bu saatte midenin dolu olduğunun altını çizen Bostancı, imamlardan teravih namazını hızlı değil, usulüne uygun bir şekilde kıldırmalarını önerdi.
Oruç ve sıcak havanın etkisiyle gün boyu vücutta su ve tuz kaybının olacağını dile getiren Bostancı, "İftar ve sonrasında sahura kadar bol sıvı ve sıvı içerikli gıdalar tüketilmeli. Ağır, yağlı yiyeceklerden kaçınılmalı, mide tıka basa doldurulmamalıdır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler