YURTHABER

Kars
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şair Adnan Durdağı sigaraya savaş açtı

Şair Adnan Durdağı sigaraya savaş açtı

Şair Adnan Durdağı sigaraya savaş açtı

Kağızmanlı Şair Adnan Durdağı yazmış olduğu şiir ile tütün tiryakilerine seslenerek sigaraya savaş açtı.

Şiirinin hem hikayesini hem de sözlerini bir broşür niteliğinde hazırlayarak eşine, dostuna, arkadaşlarına, çevresine verip sigarayı bırakmaları için önceleri de çaba harcamıştı. Gerek görsel gerek sanal ortamda sigaraya karşı savaşını yıllardan beridir sürdürmektedir.

Çeşitli yayın organlarında şiirinin hikayesini ve sözlerini yayınlayarak halka duyuran Adnan Durdağı’nın şiirinin hikayesi ve şiiri şöyle:

“Sigara Şiirinin Hikayesi: Siz kendinizi üç dakika kontrol edebiliyorsanız bu sigarayı bırakabilirsiniz. Nasıl mı? İşte böyle; Benim yaptığım gibi…

Yerden küçük bir taş alarak gücünüzün yettiği kadar havaya fırlattığınızı düşünün taş olanca hızıyla belli bir yüksekliğe ulaşır son tepe noktasında durur ondan sonra aynı hıza yakın bir hızla yere düşer. Bu bir fizik kuralıdır. Bunu biliyorsunuz. Sizin sigara içme isteğiniz de aynen buna benzer. Örneğin sigara içme isteği zaman aralığınız yarım saatte bir olsun, sigara içme isteği geldiği zaman siz üç dakika sabrederek sigara içmeyin (Bu süre içerisinde yemek yeme dışında başka bir meşguliyet bulun: Kitap, dergi, gazete okuma, şiir, şarkı, türkü dinleme ve güzel sanatlarla ilgilenme vb.). Göreceksiniz ki sigara içme isteği taşın aşağıya düştüğü gibi düşecektir.

Sigara içme isteğiniz bir sonraki sigara içme isteği ortaya çıkıncaya kadar süre uzayacaktır. Yani yarım saat bir saate, bir saat iki saate iki saat dört saate, dört saat sekiz saate çıkacak, sigara içme isteğiniz gittikçe azalacaktır. Böylece sigarayı yavaş yavaş kendi isteğinizle bırakmış olacaksınız. Lütfen buna önce kendiniz inanın. Ben 25 yıllık sürede özellikle son zamanlarda günde iki paket olmak üzere sigara tüketen bir içici olarak buna inandım ve 1996 yılında sigarayı bıraktım. Bu kararımın üzerinden Kos koca 15 yıl geçti. Darısı sizlerin başına… Sigarasız, dumansız, barış ve huzur dolu, sağlıklı bir dünya dileğimle.”

Çok önemli not: Sigarayı azaltarak bırakmayı kesinlikle düşünmeyiniz. Başarı şansınız düşer. Kesin bir kararla tekrar içmemek koşuluyla aniden bırakırsanız başarılı olma şansınız % 95 olur.

Şair Adnan Durdağı diyor ki: Bugün önce kendinize, sonra da sevdiklerinize ve çevrenizdekilere bir iyilik yapın. O sizi bırakmadan siz onu bırakın. Sağlıklı ve huzurlu yaşamaya bakın. Yarın çok geç olabilir.

Sigara şiiri:

Çeyrek asır dost edindim kendime

Yudum, yudum seni çektim sigara

Aklım ermez cazibene fendine

Bir sırrına eremedim sigara

Birçok derdi getirmeye çalıştın

Sinsi sinsi kemirmeye alıştın

En sonunda emeline ulaştın

Bir faydanı göremedim sigara

Ben çektikçe ilmek ilmek işledin

Bedenimi yok etmeyi düşledin

Yavaş yavaş öldürmeye başladın

Bir meyveni deremedim sigara

Sensiz dünya yaşanmazmış sanırdım

Berbat zevki hep seninle tanırdım

Yıllar yılı ben kendimi kandırdım

Bir sefanı süremedim sigara

Yetimi der ayrılacak yolumuz

Tutmaz oldu ayağımız kolumuz

Boşa yandı onca para pulumuz

Bir canım var veremedim sigara

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler