YURTHABER

Kapat

Samsun’daki STK’lar, Sorumluların Cezalandırılmasını Istedi

Samsun’da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm ülkeye yayılan...

Samsun’daki STK’lar, Sorumluların Cezalandırılmasını Istedi

Samsun’da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm ülkeye yayılan gösterilerde ölüm ve yaralanmalara neden olan sorumluların yargı önüne çıkartılması talebiyle yürüyüş düzenledi.

Samsun’un İlkadım ilçesinde yer alan Öğretmenevi önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İstanbul Gezi Parkı’nda başlayan ve tüm ülkeye yayılan gösterilerde ölümlere ve yaralanmalara neden olan sorumluların yargı önüne çıkartılması talebiyle yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemci grup, İstiklal Caddesi’nden başlayarak, Lise Caddesi, Gazi Caddesi, Osmaniye Caddesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Konak Sineması önüne kadar yürüdü.

Burada eylemci grup adına açıklamada bulunan İlhan Cüre, “Bu süreçte oluşturulan şiddet ortamının bir sonucu olarak 18 gün içerisinde, Mustafa Sarı, Mehmet Ayvalı Taş, Ethem Sarısülük ve Abdullah Cömert hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı. Henüz bu ölümlerin ve yaralıların sorumluları hakkında ciddi bir işlem başlatılmamış olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz, bu şiddetin sorumlularının yargı önünde hesap vermesi gerekmektedir." dedi.

Eylemci grup basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat