YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar:

İZMİR (A.A) - Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye'nin havacılık sektöründe rekabetçi bir ülke olabileceğini belirterek, "Bugün Türkiye'de havacılık imalatı

İZMİR (A.A) - Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye'nin havacılık sektöründe rekabetçi bir ülke olabileceğini belirterek, "Bugün Türkiye'de havacılık imalatı 1-2 milyar dolar düzeyinde. Rahatlıkla 10 milyar dolara çıkabilir" dedi.

Bayar, GICC'12-Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı'na katılmak için geldiği İzmir'de gazetecilere, Türkiye'deki havacılıkla ilgili gelişmeler ile savunma ve havacılığın teşvik yasasında stratejik sektörler içine alınmasını değerlendirdi.

Türkiye'de havacılıkla ilgili bir teknolojik altyapı oluşmaya başladığına dikkati çeken Bayar, işgücü niteliğinin de arttığını belirtti.

Bayar, havacılıkta imalatın kalitesinin çok önemli olduğunu kaydederek, uluslararası standartlara uygun imalat yapan Türk şirketlerin sayısında da ciddi artışlar görüldüğünü, bunun Türkiye'nin bu alanda rekabetçi olabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Sektörün, Avrupa ve Amerika şirketlerinin hakimiyetinde olduğuna dikkati çeken Bayar, şöyle konuştu:

"Onlar da rekabetçi olmak için maliyet avantajları arayışı içindeler. Burada gidilebilecek çok fazla ülke yok. Kalitesine güvenemeyeceğiniz başka bir ülkeye gidemezsiniz. Türkiye, ciddi alternatif öneriyor şirketlere. Airbus'ın TAİ ile milyar dolardan fazla imalat projesi var ve bunun ciddi şekilde artacağını öngörüyoruz. Bugün Türkiye'de havacılık imalatı 1-2 milyar dolar düzeyinde. Rahatlıkla 10 milyar dolara çıkabilir. O potansiyel Türkiye için var. Türk şirketleri için rekabetçi olmak kolay. Çünkü imalat maliyetleri Amerika'nın, Avrupa'nın 3'te 1'i durumunda.

Savunma ve havacılığın son çıkan teşvik yasasında stratejik sektörler içine alınması da bu alana ciddi destek oldu. Teşvik sistemimiz coğrafi bölgelere göre ama bu stratejik sektörde yapılan yatırımlar Türkiye'nin neresinde olursa olsun aynı seviye teşvik alınabiliyor. Uluslararası tanıtımları yaptığımız zaman, Türkiye'nin havacılıkta uluslararası sanayiye üretim merkezi olma potansiyeli var."

-ATAK helikopter projesi-

Bayar, yerli savaş helikopteri projesi ATAK'ın sonuç denemelerinin yapıldığını söyledi.

Projenin son safhalarında olunduğunu kaydeden Bayar, şöyle dedi:

"Bu sene ilk 4 helikopteri Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edeceğiz. Ondan sonra da üretim hattı, toplam 60'a yakın helikopteri üretecek. Silahlı kuvvetlerimiz için başarılı bir helikopter olacak. Çok etkin bir hava aracı. Uluslararası piyasada da çok rekabetçi bir ürün olacak. Bunu da görüyoruz. Yurt dışı satışları da olabilecek bir helikopterimiz olacak. Şu anda uçuş ve atış denemeleri yapılıyor."

Bayar, bir soru üzerine Heron'ların bakımlarıyla ilgili sorunun tamamen aşıldığını, TAİ'nin çok başarılı bir şekilde bakım işini yaptığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler