YURTHABER

Siirt
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit asker, isminin verildiği okulda anıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na PKK'lı teröristlerce 11 yıl önce düzenlenen saldırıda şehit düşen Onbaşı Davut İlbaş için Siirt'te isminin verildiği okulda anma töreni düzenlendi - Törende, şehidin eşi Asuman İlbaş, eşiyle telefondaki son görüşmesini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı

SİİRT (AA) - Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na PKK'lı teröristlerce 11 yıl önce düzenlenen saldırıda şehit düşen Onbaşı Davut İlbaş, Siirt'te isminin verildiği okulda anıldı.

Conkbayır Mahallesi'ndeki Şehit Davut İlbaş İlkokulu bahçesindeki anma törenine, Vali Yardımcısı Selim Erkovan, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, şehidin eşi Asuman İlbaş ile yakınları, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı ve şehidin öz geçmişi okundu.

Erkovan, törende yaptığı konuşmada, 11 yıl önce hain saldırıda şehit olan İlbaş'ın isminin ebediyen yaşayacağını belirtti.

Şehitlerin bağımsızlık ve bütünlüğün ölümsüzleşen abideleri olduğunu anlatan Erkovan, şöyle konuştu:

"Devletimiz ve milletimiz, bölücü teröre ve teröre taşeronluk yapan karanlık güçlere asla fırsat vermeyecektir. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, esenliği, halkımızın geleceği için ne gerekirse onu yapmaya bütün gücümüzle devam edeceğiz. Bu birliği, beraberliği bozmaya çalışan, aramıza nifak tohumları ekmeye gayret gösteren fitneci ve hainler asla kötü emellerine ulaşamayacak."

Asuman İlbaş da şehit eşiyle yaptığı son telefon görüşmelerini anlatırken gözyaşlarına hakim olmadı.

Şehidin kuzeni ve eski AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş ise şehitlerin geride bıraktığı emanetlere sahip çıkacaklarını vurgulayarak, "Şehadetinin 11. yıl dönümünde İlbaş'ı rahmetle anıyoruz. Onun ismi bu okulda ve gönüllerde ebediyen yaşayacak." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler