YURTHABER

Kapat

Sel Suları Hatay Havaalanı'nı Tehdit Ediyor

Aşırı yağışlar sonucu Hatay’da birçok köy ve ekili alan sular altında kalırken, Amik Ovasının aynasına...

Sel Suları Hatay Havaalanı'nı Tehdit Ediyor

Aşırı yağışlar sonucu Hatay’da birçok köy ve ekili alan sular altında kalırken, Amik Ovasının aynasına kurulan Hatay Havaalanı da sel sularının tehdidi altında.

Bölgede yükselen su seviyesi nedeniyle Hatay Havaalanının etrafındaki ekili alanlar tamamen su altında kaldı.

Su seviyesinin yükselmesi halinde havaalanının da su almaması için ekipler bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Alınan son bilgilere göre, havaalanı pistinin bir bölümünde su tespit edilmesi neticesinde uçuşlarda aksama yaşandı. Havaalanı yakınlarından geçen Asi Nehri’nin kollarından olan Karasu’da su seviyesi normalin iki katına ulaşmış durumda. Havaalanı içinde devam eden kot yükseltme çalışmaları da aralıksız olarak devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat